mamaplus

”Cum poți ierta așa un om?!” Mama fetiței lovite mortal de un troleibuz nu își poate găsi împăcare

-
//
06.05.2023

Mama Anastasiei, fetița lovită mortal de un troleibuz, la Ciocana, spune că nu o poate ierta pe șoferița care i-a luat viața copilului ei. „Niciodată nu aș fi crezut că poți urî atât de mult o persoană. O urăsc atât de mult, pentru că mi-a luat sensul vieții, mi-a ucis nu doar copilul, ci și viața mea și pe a soțului meu. Cum poți ierta așa un om?”, a spus mama îndurerată, în cadrul emisiunii Puls, de la OrizontTV, scrie shok.md.

mamaplus

„Viața mea s-a împărțit în până la și după. Eu acum nu trăiesc, ci supraviețuiesc și supraviețuiesc doar pentru ca ucigașul copilului meu să fie tras la răspundere. Acum am acest scop, cum voi trăi mai departe nu știu, era singurul meu copil. Trăiam pentru ea, acum nu știu pentru ce să trăiesc”, a mărturisit mama Anastasiei.

Femeia spune că nici șoferița, nici avocatul acesteia sau rudele nu au contactat-o, pentru a-și cere iertare sau a exprima condoleanțe: „Singurul care m-a sunat să exprime condoleanțe a fost reprezentatul de la RTEC. Mi-a spus 2 cuvinte și atât. Alte apeluri, încercări nu au fost”.

mamaplus

Mama Anastasiei recunoaște că nu o poate ierta pe șoferița care i-a luat viața fiicei sale: „Niciodată nu aș fi crezut că poți urî atât de mult o persoană. O urăsc atât de mult, pentru că mi-a luat sensul vieții, mi-a ucis nu doar copilul, ci și viața mea și pe a soțului meu. Cum poți ierta așa un om? În ziua accidentului eu am văzut-o (n.r. pe șoferiță), ea mi-a spus că nu este vinovată, că copilul meu a alergat pe drum. Trebuie să răspundă pentru ce a făcut. Nici nu a încercat să oprească troleibuzul. Mi-a distrus copilul. Cum o pot ierta?

Când au anunțat că e în arest pentru 30 de zile, dacă eram eu în locul ei, ca mamă, înțeleg că ea își dă seama că nu vreau să o văd sau aud…, dar eu aș fi cerut să vorbesc la camera de filmat, să spun 2 minute, să-mi exprim condoleanțele și să-mi recunosc vina. Sunt sigură că ea își recunoaște vina în fața instanței doar pentru a primi o pedeapsă mai blândă”.

Șoferița troleibuzului, care a lovit mortal copila de 12 ani, la Ciocana și a fost plasată în arest la domiciliu nu va putea conduce un an. O decizie în acest sens a fost admisă de magistrați.

Mama Anastasiei, fetița de 12 ani, ucisă pe trecerea de pietoni la Ciocana, a decis să facă primele declarații după ce a obținut statut procesual în dosarul penal pornit pe Art 264 alin (3) lit b) Cod penal, soldat cu decesul copilului. Printre lacrimi, acesta spune că șoferița nu doar i-a lovit fetița, dar și a mers peste ea, în timp ce unii cer compasiune.

Accidentul groaznic s-a produs pe 24 martie, la Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân. Fetița traversa strada regulamentar, potrivit înregistrărilor video distribuite pe rețele. Minora avea 12 ani, iar potrivit poliției, la volanul troleibuzului se afla o femeie.