Cum gemenii se pot naşte la luni distanţă unul de altul şi cum pot avea taţi diferiţi

Cum gemenii se pot naşte la luni distanţă unul de altul şi cum pot avea taţi diferiţi

-
//
10.10.2016

Gemenii pot avea caracteristici nebănuite. Aceştia îşi pot citi minţile şi pot avea comportamente asemănătoare chiar dacă sunt despărţiţi la naştere. Se poate ajunge ca aceştia să aibă şi taţi diferiţi, scrie adevarul.ro. 

Cum gemenii se pot naşte la luni distanţă unul de altul şi cum pot avea taţi diferiţi

Oamenii au fost fascinaţi de secole de gemeni, de-a lungul timpului descoperindu-se lucruri inedite despre aceste persoane. O nouă postare pe YouTube dezvăluie acum zece dintre cele mai ciudate lucruri legate de gemeni, cate te vor lăsa fără cuvinte.

Caracteristica definitorie a gemenilor este împărţirea aceleiaşi date de naştere, dar, odată cu apariţia medicinei moderne, acest lucru nu este întotdeauna un dat.Uneori, unul dintre gemeni poate să fie născut prematur, în timp ce celălalt rămâne în uter pentru a se maturiza. Rezultatul? Gemenii se pot naşte şi la câteva luni diferenţă.

Gemenii au, de regulă, aceeaşi părinţi, dar uneori lucrurile pot sta invers. Din cauza unui fenomen ciudat denumit superfecundaţie heteropaternală, dacă o femeie are două ovule fertilizate de doi bărbaţi diferiţi în aceeaşi săptămână se poate ajunge la cazul în fiecare copil este diferit. Acest fenomen poate să mai apară în timpul fertilizării in vitro, din cauza unei confuzii în ceea ce priveşte sperma. Drept rezultat, copiii născuţi în acelaşi timp pot să aibă aceeaşi mamă, dar pot să fie de etnii diferite.

Alte aspecte interesante legate de gemeni se leagă şi de abilitatea de a-şi citi minţile reciproc, inventarea unei limbi percepute şi cunoscute doar de ei, dar şi abilitatea de a dezvolta personalităţi şi pasiuni similare în ciuda faptului că au fost separaţi la naştere. 

Sursa: Publika.md