mamaplus

Copii electrocutați în Capitală: Câți ani de închisoare riscă vinovații

-
//
22.07.2024

Urmare a tragediei de la Botanica, polițiștii investighează dacă construcțiile din domeniul energeticii din parc au fost date în folosință corespunzător, dacă alte construcții de la fața locului sunt calitative și dacă au fost finalizate conform prevederilor proiectului. În acest sens, pe 19 iulie, Inspectoratul de Poliție Botanica a inițiat o urmărire penală.

mamaplus

Precizările au fost făcute pentru One TV de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale Violina Moraru, transmite newsmaker.md.

„Pe caz, la data de 19 iulie 2024, organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica a pornit urmărirea penală în baza art. 257 alin. (4) din Codul penal, pe faptul „dării în folosinţă a caselor de locuit, a obiectivelor industriale, a construcţiilor în domeniul transporturilor şi energeticii, a altor construcţii în stare necalitativă, neterminate sau necorespunzînd condiţiilor proiectului de către conducătorii organizaţiilor de construcţie, conducătorii de şantier şi persoanele cu funcţie de răspundere care exercită controlul calităţii în construcţii, fapte care au cauzat decesul unei persoane”, a comunicat reprezentanta Procuraturii Generale.

Articolul 257, aliniatul 4 din Codul penal, prevede că cei găsiți vinovați se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani, în cazul persoanei juridice se pedepseşte cu amendă în mărime de la 300 mii lei la 550 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.