Colici – cand pe copil îl doare burtica

Colici – cand pe copil îl doare burtica

-
//
04.12.2015

Aproape 90% dintre sugari cu vârsta cuprinsă între 2 săptămâni și până la 3-4 luni suferă de dureri la burtica. Aceste colici la sugari reprezintă nişte fenomene frecvente şi stresante atît pentru copii, cît şi pentru părinţi în special tineri și fără experiență. Un copil sănătos începe brusc să plângă foarte tare, se roșește, comprimă picioarele la nivelul abdomenului și strigă și strigă...

Colici – cand pe copil îl doare burtica

Nu e de mirare numele acestei probleme - colici - provine din limba greacă "Colicos», care înseamnă "durere la nivelul colonului."

Astăzi colicile la bebeluși sunt numite “dureri” abdominale recurente în intestine care durează mai mult de 3 ore pe zi (nu neapărat consecutive) și decurg în curs de cel puțin 3 ori pe săptămână.

În cele mai multe cazuri colicile la copii apar în a doua jumătate a zilei, de multe ori în timpul alimentării. După trecerea gazelor sau scaunului se marchează ameliorarea stării copilului.

Se consideră că colicile intestinale la copii sunt cauzate de mai multe motive, cum ar fi imaturitatea sistemului digestiv, imaturitatea sau hipersensibilitatea sistemului nervos central, alergia la lapte, chiar și depresia maternă postpartum și anxietatea părinţilor.

Dar durerea abdominală, balonarea și huruitul în colici în cele mai multe ori este rezultatul acumulării excesive de gaze în intestine. Ca regulă, tratamentul epizoadelor de colici la copii include medicamente antiflatulente și antispumante. O opțiune pentru medicamentele antiflatulente/antispumante este Simeticonă.

Simeticona reduce tensiunea superficială a bulelor de gaze și elimină acumulările de bule de gaze din intestin.

Dar nu orice medicament este potrivit pentru un copil mic!

Cerințele față de medicament pentru cei mici întotdeauna sunt deosebit de mare. Acesta reprezintă un nivel extrem de înalt de siguranță, simplitate și usurinta de utilizare (pentru că n-ai să oferi comprimate mari sau pulbere amar nou-născutului), alergenicitatea scăzută etc.

Prin urmare, atunci cand alegem un tratament pentru colici la sugari, medicii și părinții preferă Espumisan®, bine cunoscut și utilizat pe larg în pediatrie.

Colici – cand pe copil îl doare burtica

Espumisan® nu este absorbit la nivelul intestinului, acesta afectează numai bulele de gaze în lumenul intestinului, trece neschimbat prin intestine. Acest lucru înseamnă că eliminând bulele de gaze în intestinul, nu are nici un efect asupra organismului în întregime, adică este sigur chiar pentru organism imatur a copilașului.

Avantajul important a Espumizan-ului reprezintă eficiența sporită chiar din primele săptămîni de viață a bebelușului.

Pentru simplitate și usurința de aplicare Espumisan® este disponibil sub formă de emulsie, care poate fi măsurată cu un aplicator de picurare atașat sau cu o măsură dozatoare gradate în mililitri.

În farmaciile Republicii Moldova Espumisan® este prezentat de 2 forme de emulsie pentru copii: Espumisan® L cu 40 mg de simeticonă pe 1 ml și cea mai concentrată forma emulsie cu simeticonă Espumizan® 100 mg/ml.

Spre deosebire de alte medicamente-antiflatulente, Espumisan nu conține alcohol, lactoza și zahăr. Din cauza aceasta Espumizan® poate fi utilizat pentru copii cu deficit de lactază și copiilor cu diabet zaharat.

Colici – cand pe copil îl doare burtica

Dozare deja de la 5 picături

Colici – cand pe copil îl doare burtica

Pentru tratamentul colicilor la copii și meteorismului doza corectă de Espumisan® 100 mg/ml este de la 5-10 de picături pentru nou-născuți la fiecare alăptare, copii 1 – 6 ani – câte 10 de picături de 3-5 ori pe zi, copii 6 – 14 ani - câte 10-20 de picături de 3-5 ori pe zi, adolescenți și adulți - câte 20 de picături de 3-5 ori pe zi.

Dar Espumisan® L 40 mg/ml care este mai accesibil la preț în comparație cu Espumisan® 100 mg/ml are altă doza pentru tratamentul colicilor la copii și meteorismului - de la 25 de picături pentru nou-născuți la fiecare alăptare, copii 1 – 6 ani – câte 25 de picături de 3-5 ori pe zi, copii 6 – 14 ani - câte 25-50 de picături de 3-5 ori pe zi, adolescenți și adulți - câte 50 de picături de 3-5 ori pe zi.

Descărcați instrucțiunea pentru administrarea medicamentului →

Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Numărul de înregistrare:17689 din 27.04.2012, 20893 din 28.07.2014, 20894 din 28.07.2014. MD-ESP-69-2015 din 27.07.2015

Colici – cand pe copil îl doare burtica

Adresa: str. Alexandru cel Bun, 85, Chișinău, RM

Tel.: (373 22) 21-25-58, Fax: (373 22) 24-42-84

www.espumisan.md