Cît de periculoasă este radiația telefonului mobil?

Cît de periculoasă este radiația telefonului mobil?

-
//
08.08.2014

Riscul de tumori cerebrale la persoanele care folosesc un telefon mobil de 10-12 ani, este în creştere cu 20%. Ce pericole prezintă celularul? Ar trebui să ne familiarizăm cu rezultatele cercetărilor oamenilor de știință, scrie WomanHit.ru.

Cît de periculoasă este radiația telefonului mobil?

Dacă ne uităm la o imagine a creierului, făcută în timpul convorbirii la celular, putem vedea că partea creierului, alături de care a fost ținut telefonul este roşie, ceea ce înseamnă că este mai caldă. Acesta este, de fapt, telefonul care încălzeşte creierul. Dar există o statistică interesantă: cercetatorii suedezi au aratat ca la persoanele care folosesc un telefon mobil timp de 10-12 de ani, riscul de tumori cerebrale a fost cu 20 % mai mare.

Creierul unui adult este iradiat cu aproximativ 25%. La un copil de zece ani este iradiat 35-40% din creier. La un copil de 5 ani - 80%.

Cauza  este că ţesutul cerebral al unui copil este foarte subțire. Deci, absoarbe rapid energia. Şi chiar craniul nu poate proteja creierul. Deoarece el nu este pe deplin dezvoltat. Prin urmare, radiaţia pătrunde adînc. Numeroase studii arată că copiii care folosesc celulare, au redusă capacitatea de muncă activitatea mentală. Aceasta afectează performanţele lor şcolare. Dar, actuala generaţie de copii începe să utilizeze telefonul de la 5 ani.

Reguli de utilizare a telefonului mobil:

- Femeile gravide nu pot ţine telefonul pe burtă. Radiațiile pot afecta copilul.
- Nu se poate vorbi la un telefon mobil mai mult de 15 minute pe zi. Dar, dacă vorbim la celular mai mult de două ore pe zi, putem avea dureri de cap cronice. Ulterior, aceasta ameninţă cu tulburări de somn, apariţia depresiei şi a stresului.
- Etichetele nu modifică puterea de radiaţie. Se crede că, dacă pe telefon se lipește un autocolant special, atunci puterea de radiație scade. Dar ele nu ajută.
- Cînd vorbiți la un telefon mobil este mai bine să folosiţi un set cu cască specială. Așa radiația se reduce de 10 ori.
- Telefonul nu trebuie purtat în buzunarul de la pantaloni. Oamenii de știință suedezi au demonstrat că expunerea prelungită la radiațiile telefonului mobil poate duce la infertilitate. 
- Nu ţineţi telefonul la ureche în timp ce apelați. În acest moment radiaţia este maximă.

Sursa: moldovenii.md