Cel mai mic bebeluș din lume, care cântărea la naștere 268 de grame, a supraviețuit în mod miraculos

-
//
27.02.2019

Cel mai mic copil din lume, un copil japonez de 268 de grame, născut cu o prematuritate extremă, a supraviețuit și trăiește acum, având o stare bună de sănătate. Acest caz reprezintă o adevărată premieră medicală!

Vestea frumoasă a zilei vine astăzi din Japonia, unde pare că s-a produs un miracol pentru un mic suflețel, care a venit pe lume în durere, în Tokyo.

Născut prematur la doar 24 de săptămâni de sarcină, copilul a cântărit numai 268 de grame la naștere, o greutate care nu a fost întâlnită în nicio clinică de maternitate, făcându-l astfel, cel mai mic copil din lume.

Nou-născutul era atât de mic încât încăpea perfect în palma unui adult. Fiind foarte fragil, șansele sale de supraviețuire au fost atunci minime, deoarece rata mortalității în rândul sugarilor prematuri care cântăresc mai puțin de 300 de grame rămâne ridicată, mai ales în rândul băieților.

Acest mic îngeraș, căruia medicii nu îi dădeau nicio șansă, și-a revenit, iar astăzi a devenit cel mai mic supraviețuitor din lume.

După 5 luni de îngrijire la secția de neonatologie a Spitalului Universitar Keio, micuțul a fost decuplat de la aparate, având în prezent o greutate de 3 kg.

În ciuda unor lungi emoții și suferințe, micul erou este hrănit acum ca toți copiii de vârsta sa. Acest miracol a fost posibil datorită muncii continue a profesorului Takeshi Arimitsu, care s-a putut baza și pe dorința extraordinară de a trăi a copilului.

Deși cazul său necesită încă, o perioadă de urmărire medicală, acest mic miracol este ieșit din tiparele medicinii. Mogâldeața a reușit în cele din urmă să părăsească maternitatea săptămâna trecută, făcându-și părinții extrem de fericiți, după o lungă perioadă de emoții și tensiuni, când viața micuțului atârna de un fir de ață și de o minune divină.

Sursa