mamaplus

Cea mai scumpă înghețată din lume este din Japonia și costă aproape 6.400 de dolari o porție

-
//
28.05.2023

Înghețată byakuya, „noapte albă” în japoneză, costă în prezent 880.000 de yeni (6.380 de dolari) o porție, devenind oficial cea mai scumpă înghețată din lume, potrivit CNN.

mamaplus

Cea mai scumpă înghețată din lume este o combinație de ingrediente de lux din Italia și Japonia.

Producătorul japonez de înghețată Cellato numește „noaptea albă” un sortiment de înghețată care provine exclusiv din Albă – locul celor mai bune trufe albe din Italia. Potrivit unui articol publicat pe site-ul Guinness World Records, doar prețul acestui ingredient ar putea ajunge la două milioane de yeni (14.500 de dolari) pe kilogram.

Înghețată este acoperită de o foița de aur comestibilă, două tipuri de brânză și „Sakekasu”, un ingredient asemănător pastei derivat din procesul de preparare a sake-ului.

„Ne-a luat peste un an și jumătate să dezvoltăm acest sortiment, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul potrivit”, a declarat un reprezentant al companiei pentru Guinness World Records.

Compania a spus că misiunea să nu este doar să facă deserturi delicios de scumpe, ci să creeze o aventură culinară care îmbină ingredientele europene și mâncărurile tradiționale japoneze.

Pentru această, l-a adus pe Tadayoshi Yamada, bucătarul șef la RiVi, un restaurant din Osaka, cunoscut pentru bucătăria să de fuziune franco-japoneză, pentru a conduce proiectul.

Deșertul este disponibil pentru vânzare în Japonia și este livrat direct consumatorilor, potrivit site-ului Cellato.

Pentru degustare, există instrucțiuni precise. Clienții sunt instruiți să aștepte că înghețată să aibă textura potrivită, după care se toarnă sosul de trufe albe și se folosește o linguriță de metal artizanală care vine la pachet.

Se recomandă că înghețată să se dezghețe la temperatura camerei sau să se pună la microunde la 500 de wați timp de 10 până la 20 de secunde, dacă textura este prea tare.

Echipa Guinness World Records nu a avut șansă de a gustă deșertul, însă Cellato a oferit o sesiune de degustare personalului sau care a recomandat asocierea acesteia cu sake sau cu un vin alb franțuzesc.

Cellato, care are și un sortiment pe baza de trufe negre, a declarat că intenționează să-și diversifice linia de produse incredibil de scumpe pentru a include șampanie și caviar.

sursa