mamaplus

Ce pedeapsă riscă părinții care și-au uitat ieri copilul de 3 ani în troleibuz

-
//
30.11.2020

Părinții riscă să fie amendați, după ce și-au uitat copilul de 3 anișori în troleibuzul de pe ruta Nr.22. Incidentul a avut loc duminică, 29 noiembrie, în sectorul Botanica al capitalei.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a declarat că cei doi părinții, împreună cu copilul, dar și niște cunoscuți, au fost în ospeție, iar când se întorceau spre casă, au coborât din troleibuz, însă au uitat de copil.

Taxatoarea a alertat poliția la serviciul 112 despre acest caz, iar la scurt timp au sunat și prăinții copilului. „Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj BPRO care au preluat copilul de la stația terminus a troleibuzului și l-au transmis în siguranță părinților”, susține Stati.

Mai mult, reprezentantul Poliției Capitalei, a ținut să adauge că pe numele celor doi părinți a fost întocmit un proces-verbal în conformitate cu articolul 63 din „Codul Contravențional” „Neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului”, air aceștia riscă să se aleagă cu cu amendă de la 300 la 750 de lei, sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 15 la 25 de ore.