mamaplus

Ce faci dacă găsești un act de identitate sau card bancar în stradă?

-
//
14.05.2021

În ultima perioadă tot mai multe persoane postează pe rețelele sociale poze cu acte de identitate pierdute. Deși, acest fapt urmărește un scop nobil, crezându-se că se vor găsi posesorii, Poliția Națională anunță că prin acest mod se admit derogări de la prevederile Legii nr.133/2011, privind protecția datelor cu caracter personal, manifestate prin publicarea pe rețelele sociale a actelor de identitate care conțin date cu caracter personal.

Ca urmare aceste acțiuni sunt calificate ca prelucrarea datelor cu caracter personal și care sunt postate numai cu consimțământul subiectului datelor.

Inspectoratul General al Poliției vine cu următoarele recomandări: în caz că ați intrat în posesia actelor de identitate ce nu vă aparțin, nu le faceți publice pe rețelele de socializare, pentru că cineva s-ar putea folosi de datele de identitate ale persoanei; printr-o cerere, predați bunurile găsite celui mai apropiat inspectorat de Poliție.

Angajații Poliției vor întreprinde toate măsurile în vederea identificării proprietarului și restituirea bunurilor pierdute, fapt despre care veți fi informat în ordinea stabilită.