mamaplus

În ce condiții elevii din Chișinău ar putea reveni în școli? Ion Ceban are o soluție

-
//
30.03.2021

Primarul general al Chişinăului susține ideea vaccinări profesorilor înainte de a se întoarce elevii la şcoală. Autorităţile municipale cred că din cauza numărul mare de infectări din ultimele zile, o altă decizie ar fi destul de periculoasă. Direcția Sănătate Chişinău a activat şi o Linie Verde pentru asistență telefonică în caz de COVID-19. Şi centrele medicale şi-au extins activitatea în zilele de sămbată şi duminică.

Primarul Ion Ceban încearcă să găsească o soluţie la cererea părinților de a se reveni la programul obişnuit de şcoală.

„Repet, ca să întoarcem copiii în nci, avem nevoie vaccinăm cadrele didactice, altă soluție nu există şi nici nu trebuie pusă pe tapet.”, susține edilul capitalei.

Centrele medicilor de familie din Chişinău şi-au prelungit programul şi în zilele de sâmbătă şi duminică. La sfârşit de săptămână, pacienții pot face examenele radiologice şi teste rapide la COVID-19. De astăzi, pot primi şi consultații la telefon, de la un specialist, apelând Linia Verde – 0800-00-80.

„A fost activată linia verde -0800-00-80, cu apel gratuit, funcțională, şapte zile din şapte, vor activa specialişti instruiți, de la centrele medicilor de familie care vor soluționa pe loc problemele vor apela cetățenii.”, afirmă Boris Gâlcă, şef adjunct, Direcția Sănătate Chişinău.