mamaplus

Cât costă un kilogram de zmeură în magazinele din capitală?

-
//
25.05.2022

Pe rafturile din rețelele de supermarket din capitală a apărut prima zmeură. În prezent, costul unui kilogram este de 440 lei. Cumpărătorii spun că prețul este exorbitant, iar comercianții menționează că fructul este de import, de aceea este atât de scump.

Deși pomușoarele arată frumos – de dimensiuni mari și aprinse la culoare, prețul i-a șocat pe unii cumpărători. De aceea, ei spun că așteaptă pomușoarele autohtone.

Zmeura din Republica Moldova încă nu este în vânzare, primele pomușoare locale urmează să apară în luna iunie. Prețul acesteia ajunge la 50-60 de lei pentru un kilogram în plin sezon.

În prezent, în țara noastră culturile bacifere sunt plantate pe o suprafață de aproximativ patru mii de hectare, căpșunul fiind cel mai cultivat și ocupă în jur de două mii de ha.

Zmeura este a doua cea mai populară cultură, cultivată pe o suprafață de circa 25 la sută din totalul terenurilor plantate cu bacifere. De asemenea, sunt în creștere suprafețele plantate cu mur, ocupând până la zece la sută din total.

mamaplus