mamaplus

A cântat în stradă, iar acum la „Românii au talent” și alături de Andra. Oleg Spînu: „De la 13 ani îmi întrețin familia”

-
//
04.05.2023

La doar 15 ani a reușit să-și facă auzită vocea în toată țara, dar și peste hotarele ei. Oleg Spînu din s. Corlăteni, r. Rîșcani știe cum să facă evenimentele mai vesele, iar de curând a cucerit și inimile juraților la unul dintre cele mai importante concursuri de talente din România.

mamaplus

,,Nu mă uitam. Mă gândeam cum să trăiesc mai bine piesa. Cum să arăt mai multe emoții. Cum să trăiesc mai bine cântecul„, a spus Oleg Spînu, interpret, transmite nordnews.md.

Primii bani i-a câștigat în stradă cântând în piața municipală „Vasile Alecsandri” din Bălți. La scurt timp a devenit popular. A urcat deja pe numeroase scene din țară și din afară.

,,Pe scenă eu sunt pe altă planetă. Nu văd pe nimeni, cânt ceea ce știu. Mă gândesc bine la ce cânt. La mine totul e foarte bine pus în rădăcini. De mic am început cu canto. Mama dădea ultimii bani să plec să învăț să îmi șlefuiesc vocea.”

Scena și evenimentele private sunt pentru el principala sursă de venit.

,,De la 13 îmi întrețin familia și mă întrețin pe mine. Primii mei bani au fost câștigați pe stradă, în centrul Bălțiului. Am ieșit cu o boxă, cu o fată din sat, o prietenă de-a mea. Am ieșit și i-am spus mamei să îmi dea voie să cânt pe stradă„, a mai povestit tânărul interpret.

După absolvirea casei a XI-a dorește să-și continuie studiile în domeniul muzicii, iar visul lui cel mare este să cânte pe cele mai mari scene din lume.

,,În viitor planific să am foarte multe piese, piese proprii, să merg la ceremonii, pe scene foarte mari ale lumii, în România, Moldova, peste tot. Îmi doresc să absolvesc un colegiu de muzică„, a mai spus Oleg.

Muzica, faima și agenda încărcată nu l-au făcut să se lase de carte. O spun profesorii de la gimnaziul din sat care se mândresc cu elevul lor.

,,În primul rând numele Corlăteni a sunat pentru noi ca o victorie. M-am simțit mândră de aceasta. M-am simțit mândră că sunt profesoara lui Oleg„, a menționat Ana Bologa, profesoară de limba română.

,,Am avut o senzație de lacrimi de bucurie pentru el. E o persoană cu verticalitate. Obține prin muncă ceea ce-și dorește„, a comunicat  Zinaida Parea, directorul gimnaziului ,,Victor Dumbrăveanu”.

,,Foarte mult este implicat în activități. Cântă la foarte multe instrumente, părinții l-au inițiat în tot ca să nu aibă timp pentru năzbâtii și șotii„, a spus Stela Baciu, diriginta de clasă a lui Oleg Spînu.

Colegii de clasă spun că Oleg Spînu este un băiat sârguincios și săritor la nevoie.

,,Sunt bucuroasă pentru el. Sunt bucuroasă că sunt colega lui de clasă.  Este un coleg bun, fidel, ajută la nevoie.”

,,Este vesel, amuzant și săritor la nevoie. Te face mereu să zâmbești. Este foarte talentat în ceea ce face. Chiar este o vedetă„, au spus colegii de clasă.

La mijlocul acestei luni, Oleg Spînu va evolua în finala concursului Românii au talent, iar dacă va câștiga premiul de 120 de mii de euro, spune că îi va investi tot în muzică, dar și activități de binefacere. Deja în toamnă, Oleg Spînu va cânta alături de renumita interpretă Andra Anunțul l-a emoționat până la lacrimi.

Reportajul video poate fi urmărit aici.