mamaplus

Bebeluşul de un an, care a căzut din maşina aflată în mers, a murit la spital

-
//
24.06.2022

Bebeluşul de un an, care a căzut din maşina condusă de tată, a murit. Micuțul s-a stins din viață după o luptă crâncenă, fiind în moarte cerebrală zeci de ore. Accidentul a avut loc pe un drum din județul Caraş-Severin, România. Într-o curbă, copilul a alunecat din scaunul special în care era transportat fără centuri, portiera s-a deschis, iar bebeluşul a fost aruncat pe şosea. 

Micuțul fusese transportat de urgență la spital şi era în comă profundă, însă medicii au fost extrem de rezervați încă de la început, având în vedere starea în care se afla la internare.

Băiatul a căzut din maşină, a alunecat din scaunul special in care statea fara centurile puse. Nenorocirea s-a petrecut într-o fracțiune de secundă. Tatăl era la volan, în timp ce mama copiilor era în spate cu cei doi copii. Femeia s-ar fi întors să îi pună centura de siguranță băiatului mai mare, care se afla în alt scaun special. Mezinul familiei, un copil de doar un an şi trei luni, era în scaunul său fără centură când, într-o curbă, a alunecat, a lovit portiera, uşa s-a deschis şi băiețelul s-a izbit puternic de şosea.

Tatăl său, în vârstă de 44 de ani, a fost testat şi cu aparatul etilotest, iar polițiştii au constat că acesta nu consumase alcool înainte de a se urca la volan. Anchetatorii continuă cercetările într-un dosar penal. Familia este devastată de durere şi cu greu poate trece peste clipele de neimaginat.

Scaunul auto pentru copii e obligatoriu. Părinții care nu îşi transportă copilul în dispozitive fixate pe scaun sau în centură riscă amenzi de la 825 de lei şi 3 puncte de penalizare. Legislaţia spune că toți copiii cu înălțimea mai mică de 135 de centimetri trebuie transportați în scaune auto speciale.