Au început lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus

Au început lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus

-
//
08.06.2018

Cinematograful Gaudeamus de pe strada Vasile Alecsandri din Capitală a început să fie demolat. Muncitorii au demontat deja acoperişul, iar în cîteva zile clădirea va fi făcută una cu pămîntul.

Au început lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus

Potrivit arhitectului şef al Capitalei, Sergiu Borozan, toate lucrările sînt legale, întrucît proprietarul cinematografului a primit o autorizaţie în acest sens încă în anul 2016. 

"Acolo va fi un centru multifuncţional. Posibil că o să fie şi spaţii hoteliere şi locative mai sus. Dar posibil la primele nivele o să fie un centru de agrement, cultural şi de agrement pentru cetăţeni", a declarat şeful Direcţiei Arhitectură a Capitalei, Sergiu Borozan.

Chiar dacă autorizaţia de demolare a cinematografului a fost semnată încă acum doi ani, iar lucrările sînt executate legal, muncitorii de pe şantier s-au făcut nevăzuţi imediat ce au observat camerele de luat vederi. A refuzat să ofere informaţii şi un bărbat care le dădea indicaţii lucrătorilor.

Locatarii din preajmă se arată nemulţumiţi de faptul că cinematograful va fi demolat. Unii şi-au amintit cu nostalgie de timpurile în care localul funcţiona. 

"Era plăcut să asişti la un spectacol televizat, la un film prezentat acolo". "Nu erau televizoare, internet, te duceai cu o fată la un film." "E un loc atît de pitoresc, aici, şi centrul oraşului, nu ar fi bine".

Cinematograful Gaudeamus a fost construit în anii 50 ai secolului trecut. Edificiul a făcut parte din patrimoniul arhitectural al lui Valentin Voițehovschi, un arhitect de origine poloneză care a proiectat în Chișinău numeroase clădiri rezidențiale, administrative şi culturale.

Sursa: noi.md