mamaplus

Anastasia Fotachi va stoca celule stem la nașterea copilului său

-
//
07.04.2023

În curând, modelul va deveni mămică pentru prima oară. Aceasta a decis că la naștere va stoca celule stem, pentru a-i asigura bebelușului o viață cu mai puține riscuri. 

mamaplus

“Cred că este superb că putem face asta și în Moldova și oferă copilașilor noștri un viitor sănătos asigurat, putem să-i protejăm de afecțiuni grave. Sigur că și pentru mine, care sunt o viitoare mămică, este important să știu că pot proteja maxim copilul”, a menționat Anastasia.

Există mai mult de 100 de boli severe, cum ar fi anemia, leucemia și alte tipuri de cancer, care pot fi tratate cu succes numai datorită capacităților biologice unice ale celulelor stem.

Tehnologiile moderne fac posibilă izolarea celulelor stem la nașterea unui copil și apoi păstrarea lor în siguranță la o temperatură de -196 C pentru o perioadă nedeterminată și fără pierderea proprietăților biologice.

Dacă în viitor apare o boală periculoasă, celulele stem stocate pot fi folosite pentru tratament timpuriu cu șanse maxime de recuperare.

Astfel, celulele stem crioconservate sunt un fel de asigurare biologică care poate ajuta la vindecarea unui șir de boli în viitor.

Sursa: Mamaplus.MD