mamaplus

În ajun de Paștele Blajinilor, polițiștii avertizează cetățenii să stea acasă

-
//
24.04.2020

Polițiștii vor patrula lângă cimitirele din țară pentru a monitoriza dacă oamenii respectă restricțiile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale, în contextul amânării Paștilor Blajinilor pentru luna iunie.

Inspectoratul General al Poliției atenționează populația să nu meargă în acest weekend la cimitir. La fel, reiterează că sunt interzise vizitele la rude, circulația dintr-o localitate în alta și intrarea în localitățile în care a fost instituită carantina.

„Pentru siguranța cetățenilor, angajații subdiviziunilor IGP vor patrula localitățile, traseele, curțile blocurilor, zonele de agrement și se vor afla în permanență la posturile fixe din preajma instituțiilor medicale și a localităților aflate în carantină”, se spune într-un comunicat de presă.

Totodată, poliția capitalei a mai menționat că în zilele de sâmbătă și duminică, pe 25 și 26 aprilie, în Chișinău nu va circula transportul public. De luni, 27 aprilie, activitatea transportului public va fi reluată în regim obișnuit.

Reamintim că în contextul pandemiei, pentru a împiedica răspândirea și îmbolnăvirea cu COVID-19, Mitropolia Moldovei a amânat Paștele Blajinilor pentru zilele de 6, 7 și 8 iunie 2020.