mamaplus

60 de copii au învățat despre misiunile de salvare și căutare cu câini

-
//
14.06.2022

Șaizeci de copii au învățat mai multe despre misiunile de salvare și căutare cu câini de serviciu.  Activitățile s-au desfășurat pe 13 iunie într-o tabără pentru copii din apropierea raionului Călărași. Doi instructori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au demonstrat micuților lecții practice la capitolul metodelor de căutare a copiilor în situații dificile. Într-o pădure din preajma taberei a fost simulat un caz în care un minor s-a rătăcit, iar doi câini, de rasă ciobănesc belgian și labrador retriver au avut misiunea să caute copilul.

Prin aceste acțiuni, salvatorii le-au demonstrat copiilor abilitățile patrupezilor, dar totodată i-au făcut pe micuți să se atașeze de animale și să perceapă riscurile provocate de neatenția și aflarea în locuri nesigure  pentru ei, se arată într-un comunicat emis astăzi de IGSU.

Copiii s-au aflat în compania câinilor mai multe ore și au învățat cum pot ajuta serviciile de urgență în astfel de situații, dar cel mai important ce nu trebuie să facă pentru a nu se pomeni într-un caz similar.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are în dotare 14 câini dislocați în 6 subdiviziuni teritoriale care întreprind misiuni de recuperare a persoanelor de sub dărâmături, căutare a oamenilor din zone forestiere și muntoase, dar și de căutare a persoanelor date dispărute.

mamaplus
mamaplus