Suntem în sezonul zmeurei, iar deserturile preparate cu acest ingredient dulce-acrișor ar fi numai potrivite și pe placul întregii familii. Astăzi vă prezentăm rețeta unei tarte delicioase pe bază de iaurt, care va încinge poftele și mai mult!
Ingrediente:
300 g iaurt grecesc
500g de zmeură
250 g făină
2 ouă
6 linguri de zahăr
125 g unt
1 lingură de praf de copt
150 g de fulgi de migdale
Pentru cremă:
250 g cremă de brânză
2 ouă
3 linguri zahăr
Mod de preparare:
1. Înainte să vă apucați de prăjitură, lăsați toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură.
2. Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul, apoi se adaugă ouăle pe rând. Într-un alt vas se amestecă făină cu praful de copt și apoi se cerne peste crema obținută. Se adaugă și iarutul și se omogenizează.
3. Forma de copt se unge cu unt și se asezonează cu fulgi de migdale.
4. Se toarnă aluatul în tava de copt. Într-un alt vas se mixează bine crema de brânză cu cele 2 ouă și cele 3 linguri de zahăr și se adaugă peste compoziția din tavă și se adaugă deasupra zmeura. Se bagă la cuptor pentru 50 de minute.
Poftă bună!
Sursa