Această tartă descoperită place la toată lumea. Ea este potrivită atât pentru o cină în familie, cât și pentru masa de sărbătoare. Poate fi servită ca fel aparte, dar și împreună cu alte bucate.
MOD DE PREPARARE
1. Așterneți o foaie de pergament pe tava de copt, puneți aluatul și lăsați 15 minute într-un loc cald. Curățați și tăiați ceapa în felii subțiri, tăiați mărunt anșoa.
2. Încălziți în tigaie 5 linguri de ulei de măsline, prăjiți ceapa la foc mediu în decurs de 8 minute, până se rumenește.
3. Turnați 200 ml de vin roșu se și lăsați la foc mic timp de 15 minute, să se evaporeze.
4. Adăugați caperele, anșoa, untul, amestecați, încălziți 1 minut și luați de pe foc.
5. Aranjați aluatul, conferindu-i o formă dreptunghiulară și margini, împungeți cu furculița întreaga suprafață a aluatului.
6. Turnați ceapa și coaceți la 180 de grade timp de 20 de minute, iar cu 7 minute înainte de a scoate din cuptor, ungeți marginile tartei cu ou bătut.
7. Lăsați să se răcească puțin și serviți.