Soteul poate fi servit şi ca garnitură, şi ca fel separat. Combinaţia de legume poate fi corectată după gustul propriu, de exemplu să adăugaţi dovlecei şi/sau broccoli, fasole verde sau orice alte legume.
MOD DE PREPARARE
1. Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul. Morcovul şi ardeiul tăiaţi-le pai, iar ciupercile – feliuţe. Încălziţi în tigaie, la foc mediu, 2 linguri de ulei, adăugaţi ceapa şi morcovul şi prăjiţi, amestecând, 4-5 minute.
2. Adăugaţi ardeiul şi prăjiţi, amestecând, încă 3-4 minute.
3. Puneţi usturoiul, ierburile de Provence, mazărea şi ciupercile. Prăjiţi, amestecând, încă 2-3 minute. Condimentaţi cu sare şi piper după gust.
4. Luaţi de pe foc şi serviţi. Poftă mare!