Salată cu limbă și mere

Salată cu limbă și mere

-
//
13.12.2016

Nici o masă de sărbătoare nu trece fără salatele de Revelion – boeuf, mimoză și salată de hering. Dar nu este obligatoriu să ne limităm la acest set tradițional de salate. Și asta, pentru că există o mulțime de rețete de sărbătoare. Astăzi vă prezentăm o delicioasă salată cu limbă.

Salată cu limbă și mere

MOD DE PREPARARE

1. Spălați bine limba, puneți-i într-o cratiță mare, turnați deasupra apă clocotindă și fierbeți 1,5-2 ore (în funcție de dimensiune). Limba fiartă cufundați-o imediat pentru 1-2 minute în apă rece, pentru a îndepărta mai ușor pielița. Lăsați să se usuce. Tăiați carnea de la bază, iar restul tăiați-o în fâșii subțiri.

2. Spălați sfecla cu o perie, coaceți-o la cuptor timp de 20 de minute, la temperatura de 180 °С. Răciți și curățați de coajă.

3. Tăiați castravetele pai. Puneți-l într-o strecurătoare deasupra unui bol, presărați cu sare și lăsați pentru 30 de minute. Curățați merele, îndepărtați cotorul, tăiați pai, stropiți cu suc de lămâie. Amestecați castravetele cu merele, limba și caperele.

4. Într-un bol separat amestecat maioneza cu muștarul, sarea și piperul. Turnați sosul peste salată și amestecați. Serviți pe frunze de salată cu sfeclă coaptă.

Salată cu limbă și mere

Sursa