Pentru acest fel de mâncare alegeți roșii tari de dimensiuni nu prea mari. Pentru umplutură puteți folosi orice carne, după gust. De asemenea, puteți umple roșiile cu orez, arpacaș sau mei.
INGREDIENTE
- 1 kg de roșii
- 350 g de carne tocată de vită
- 2-3 linguri de orez
- 1 lingură de smântână
- jumătate de ceapă
- o legăturică de verdeață
- sare, piper
MOD DE PREPARARE
1. Fierbeți orezul până este gata. Spălați bine roșiile, tăiați câte un capac deasupra. Scoateți pulpa cu un cuțit sau o linguriță (nu vom avea nevoie de ea).
2. În carnea tocată adăugați orezul, ceapa tăiată mărunt, verdeața și smântâna. Condimentați cu sare și piper, amestecați bine.
3. Umpleți roșiile cu amestecul preparat, punând deasupra căpăcelele. Așezați roșiile într-o formă de copt.
4. Turnați puțină apă pe fundul formei. Încălziți cuptorul la 180 de grade. Coaceți roșiile timp de 25-30 de minute.
Mâncarea este gata! Serviți fierbinte.