Roșii umplute

Roșii umplute

-
//
15.11.2016

Pentru acest fel de mâncare alegeți roșii tari de dimensiuni nu prea mari. Pentru umplutură puteți folosi orice carne, după gust. De asemenea, puteți umple roșiile cu orez, arpacaș sau mei. 

Roșii umplute

INGREDIENTE

  • 1 kg de roșii
  • 350 g de carne tocată de vită
  • 2-3 linguri de orez
  • 1 lingură de smântână
  • jumătate de ceapă
  • o legăturică de verdeață
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE

1. Fierbeți orezul până este gata. Spălați bine roșiile, tăiați câte un capac deasupra. Scoateți pulpa cu un cuțit sau o linguriță (nu vom avea nevoie de ea).

Roșii umplute

2. În carnea tocată adăugați orezul, ceapa tăiată mărunt, verdeața și smântâna. Condimentați cu sare și piper, amestecați bine.

Roșii umplute

3. Umpleți roșiile cu amestecul preparat, punând deasupra căpăcelele. Așezați roșiile într-o formă de copt.

Roșii umplute

4. Turnați puțină apă pe fundul formei. Încălziți cuptorul la 180 de grade. Coaceți roșiile timp de 25-30 de minute.

Roșii umplute

Mâncarea este gata! Serviți fierbinte.

Roșii umplute

Sursa