Nu se ştie de ce, dar gustul mâncării din farfurie şi pită este diferit. Sau pâinea face minuni, sau este vorba despre ereditate, însă salata în pită este mult mai gustoasă.
MOD DE PREPARARE
1. Puneţi cuşcuşul într-un bol şi turnaţi 2 pahare de apă clocotindă, săraţi şi acoperiţi. Lăsaţi pentru 10 minute, apoi amestecaţi cu o furculiţă. Fierbeţi mazărea în apă sărată timp de 5 minute, apoi scurgeţi apa şi clătiţi cu apă rece.
2. Încălziţi tigaia şi prăjiţi baconul la foc mediu, până devine crocant. Scoateţi baconul şi puneţi-l pe şerveţele de hârtie, ca să îmbibe grăsimea în exces, şi tăiaţi-le bucăţele nu prea mare. Mărunţiţi migdalele în blender. Tăiaţi mărunt coriandrul şi busuiocul. Pasaţi brânza cu o furculiţă. Pentru dressing amestecaţi mierea, sucul de lămâie, sarea şi uleiul de măsline, bateţi bine cu telul. Amestecaţi toate ingredientele salatei şi stropiţi cu dressing.
3. Încălziţi pitele în cuptorul aragazului sau în cuptorul cu microunde şi tăieţi-le în jumătate. Umpleţi pitele calde cu salată şi serviţi imediat.