Deseori, spaghetele se servesc cu sos bolognesse, deoarece acesta este pe placul chiar și celor mai exigenți gurmanzi. Rețeta sosului bolognesse presupune adăugarea cărnii, însă ce să facă persoanele, care respectă Postul Mare sau sunt vegani? Am pregătit pentru dvs. o variantă vegană a rețetei de paste cu sosul renumit.
Prepararea sosului italian nu va necesita mai mult de 30 de minute, însă veți savura gustul acestuia cu cea mai mare plăcere, servind și un pahar cu vin.
Cum gătiți:
1. Ceapa se curăță și se toacă, după care și usturoiul, morcovul se taie pai subțire, ardeiul bucăți nu prea mari.
2. Uleiul de măsline se încinge într-o tigaie de mărime medie. Ceapa se prăjește, însă nu până la culoarea maro. Adăugați morcovul și prăjiți timp de 5 minute, după care adăugați ardeiul și țineți la foc încă 2 minute. Adăugați ciupercile feliate, pasta de tomate, broccoli și busuiocul. Amestecați totul bine și prăjiți maxim 5 minute.
3. Sosul se lasă să se răcească, după care se mixează puțin cu blanderul până la obținerea unei compoziții omogene. Nu mixați mult timp, pentru a păstra bucățile mici de produse în sos.
4. Pastele se fierb în apa sărată, după care apa se scurge. Spaghetele se aranjează pe o farfurie, peste care se toarnă sosul bolognesse.