Pentru marmeladă se potrivesc cel mai bine merele de soiul antonovka, dar puteţi folosi şi alte soiuri. Acest desert este nu doar delicios, ci şi folositor! Este perfect pentru micuţi din toate punctele de vedere.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem şi punem merele într-o cratiţă (puteţi să nu curăţaţi coaja). Adăugăm 200 g de zahăr şi amestecăm.
2. Punem la foc mic şi fierbem, amestecând periodic, până merele se răsfierb.
3. Omogenizăm cu ajutorul blenderului.
4. Adăugăm zahărul rămas.
5. Fierbem la foc mic până compoziţia se întunecă la culoare şi se îngroaşă. Cu cât fierbem mai mult, cu atât mai des trebuie să amestecăm, pentru a nu se prinde de fund. Compoziţia trebuie să fie foarte groasă – să nu curgă, ci să cadă greu de pe lingură.
6. Transferăm compoziţia pe o tavă acoperită cu pergament şi netezim pentru a obţine un strat cu grosimea de aproximativ 2 cm.
7. Uscăm în cuptor la temperatura de maximum 100 de grade cu uşa întredeschisă. La mijlocul procesului, este mai bine să întoarceţi desertul, folosind o a doua tavă. Tăiem marmelada în bucăţi şi o păstrăm la frigider învelită în pergament. Înainte de servire, o putem tăia bucăţele mai mici.