Limonadă cu căpșuni

Limonadă cu căpșuni

-
//
10.06.2016

Limonada de casă este, pe timpul verii, o adevărată plăcere și un mod de a ne proteja împotriva caniculei. Diversificați băuturile de vară și pregătiți o limonadă cu căpșuni și mentă.

Limonadă cu căpșuni

MOD DE PREPARARE

1. Spălați bine lămâile, tăiați-le bucățele și puneți-le într-un vas.

2. Din 200 ml de apă simplă și zahăr pregătiți un sirop (fierbeți apa, adăugați zahărul și așteptați să se dizolve). Turnați siropul peste lămâi și lăsați să se răcească. Această procedură îndepărtează amăreala lămâilor.

3. Cât timp se răcește siropul de lămâie, tăiați căpșunile, în jumătăți sau felii.

4. Rupeți frunzulițele de mentă, iar dacă vreți un gust mai pronunțat, tăiați-le mărunt.

5. Adăugați în sirop căpșunile, menta și apa de băut răcită (la dorință, puteți folosi și apă gazeificată). Nu rămâne decât să adăugați zahăr sau apă, după gust.

Limonadă cu căpșuni

Sursa