Aceste legume iuți și crocante cu greu pot fi numite „zacuscă”. Și asta, pentru că nu au timp să „se ascundă” în borcane. Cel mai bine ar fi să le pregătiți toamna târziu, iarna și primăvara, atunci când în grădină nu prea există legume proaspete.
MOD DE PREPARARE
1. Spălați și uscați bine toate legumele. Curățați daikonul și morcovul cu ajutorul cuțitului de legume. Tăiați pai lung, de grosime medie.
2. Curățați, la dorință, castraveții (dacă coaja este prea groasă și tare), însă compoziția va arăta mai bine dacă nu curățați castraveții. Tăiați-i pai mai gros, pe diagonală.
3. Tăiați ardeii în jumătate, îndepărtați cotoarele și semințele. Tăiați pai, la fel ca morcovul și daikonul.
4. Curățați și tăiați ceapa feliuțe subțiri. Curățați usturoiul.
5. Ardeii chili tăiați-i inelușe. Dacă nu vă place iutele, îndepărtați semințele și membranele interioare. Dacă preferați alimentele mai iuți, păstrați semințele și adăugați-le în dressing.
6. Puneți toate legumele într-un bol. Pentru dressing amestecați oțetul, sarea, zahărul și toate mirodeniile. Turnați dressingul peste legume, amestecați cu grijă, acoperiți bolul cu o folie alimentară și dați la frigider pentru minimum 6 ore. Ocazional, amestecați conținutul bolului.
Poftă mare!