Clătitele japoneze sunt un deliciu adevărat, fiind pufoase și atât de moi încât se topeasc în gură. Mai mult decât atât, aveți nevoie de ingrediente foarte ușor de găsit, modul de preparare este unul simplu, iar secretul constă într-un ingredient pe care toate gospodinele îl au la îndemână oricând.
Amestecăm gălbenușul cu zahărul, uleiul, laptele și făina și după care mixăm puțin, incorporăm făina, esența pe care am ales-o, praful de sare, cel de copt și drojdia.
Combinăm toate ingredientele, le lăsăm deoparte și batem două albușuri cu o lingură de zahăr, până când au o textură pufoasă.
Amestecăm ambele compoziții cu un mixer de mână, cu mișcări circulare.
Se pune câte un polonic de amestec într-o tigaie antiaderentă și se acoperă cu un capac la foc mic. Căldura va circula prin toată tigaia, iar clătitele se vor umfla datorită acestui fapt, când se rumenesc pe fund, se întorc pe partea cealaltă și se lasă la foc mic, dar foarte mic, până când se uniformizează culoarea.
Pentru servit, alegeți ce vă place: mascarpone, gem de căpșuni sau alte fructe.