Crab-cake-urile sunt destul de populare în America, în special printre iubitorii „bucătăriei de mare”. Crab-cake-urile se deosebesc de pârjoalele obișnuite printr-o textură mai fină și mai delicată. Iar completarea perfectă este reprezentată de sosul aromat din mango.
1. Pentru început pregătim tocătura pentru crab-cake-uri: mărunțim cu blenderul fileul de halibut, tăiem mărunt creveții și carnea de crab. Apoi pregăti sosul: tăiem mango bucățele mici, le punem într-o tigaie înaltă, adăugăm zahărul, aducem la fierbere și așteptăm până zahărul se topește. Luăm de pe foc și mărunțim cu blenderul.
2. Formăm chifteluțe de pește cu ajutorul a două linguri și le punem pe o tavă de copt.
3. Dăm la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 10-12 minute.
4. Tăiem mărunt morcovul și îl prăjim în ulei.
5. Punem cușcușul într-un bol adânc sau într-o cratiță, turnăm 250 ml de apă clocotindă, sărăm și amestecăm. Lăsăm pentru 5 minute. Adăugăm morcovul prăjit.
6. Aranjăm pe farfurie cușcușul, crab-cake-urile, stropim cu sosul de mango și decorăm cu rucolă și roșii cherry. Poftă bună!