Budincă de legume cu ciuperci

Budincă de legume cu ciuperci

-
//
16.09.2016

Budinca se pregătește din cartofi și ciuperci, cu adăugarea roșiilor. Rețeta originală presupune folosirea ciupercilor albe, dar puteți lua, cu același succes, șampinioane. 

Budincă de legume cu ciuperci

MOD DE PREPARARE

1. Pregătim toate produsele necesare: spălăm cartofii, ciupercile și roșiile, curățăm ceapa. Fierbem cartofii în coajă, adăugând în apă chimionul. Încălzim cuptorul.

2. Tăiem ceapa în inele, apoi în patru părți.

Budincă de legume cu ciuperci

3. Ciupercile le tăiem cubulețe.

Budincă de legume cu ciuperci

4. Punem la călit ceapa, apoi adăugăm ciupercile și prăjim împreună timp de 10 minute.

Budincă de legume cu ciuperci

5. Curățăm cartofii fierți în coajă, îi tăiem feliuțe. Ungem forma de cop și aranjăm cartofii.

Budincă de legume cu ciuperci

6. Amestecăm ciupercile cu smântâna și le aranjăm uniform deasupra cartofilor.

Budincă de legume cu ciuperci

7. Tăiem roșiile felii subțiri și le aranjăm peste ciuperci, presărând totul cu cașcaval ras sau tăiat pai. Coacem la temperatura de 200 de grade timp de 30-40 de minute.

Budincă de legume cu ciuperci

8.  Scoatem forma din cuptor, presărăm cu verdeață și servim. Poftă mare!

Budincă de legume cu ciuperci

Budincă de legume cu ciuperci

Sursa