Budinca se pregătește din cartofi și ciuperci, cu adăugarea roșiilor. Rețeta originală presupune folosirea ciupercilor albe, dar puteți lua, cu același succes, șampinioane.
MOD DE PREPARARE
1. Pregătim toate produsele necesare: spălăm cartofii, ciupercile și roșiile, curățăm ceapa. Fierbem cartofii în coajă, adăugând în apă chimionul. Încălzim cuptorul.
2. Tăiem ceapa în inele, apoi în patru părți.
3. Ciupercile le tăiem cubulețe.
4. Punem la călit ceapa, apoi adăugăm ciupercile și prăjim împreună timp de 10 minute.
5. Curățăm cartofii fierți în coajă, îi tăiem feliuțe. Ungem forma de cop și aranjăm cartofii.
6. Amestecăm ciupercile cu smântâna și le aranjăm uniform deasupra cartofilor.
7. Tăiem roșiile felii subțiri și le aranjăm peste ciuperci, presărând totul cu cașcaval ras sau tăiat pai. Coacem la temperatura de 200 de grade timp de 30-40 de minute.
8. Scoatem forma din cuptor, presărăm cu verdeață și servim. Poftă mare!