Budincă de dovlecei

Budincă de dovlecei

-
//
22.07.2016

Ne dorim ca meniul de vară să fie deosebit de cel din restul anului. Iar varietatea largă de fructe și legume ne permite să experimentăm! Astăzi vă prezentăm un fel de mâncare interesant – budincă din dovlecei. Ușor, gustos și savuros!

Budincă de dovlecei

MOD DE PREPARARE

Budincă de dovlecei

1. Spălați dovleceii și tăiați-i bucăți nu prea mari. Puneți dovleceii într-o sită, sărați-i și lăsați-i pentru 10 minute. Apoi stoarceți cu mâinile și puneți dovleceii pe un șervețel de hârtie. Dovleceii tineri cu coajă subțire puteți să nu îi curățați, iar cei mari trebuie curățați obligatoriu.

Budincă de dovlecei

2. Spălați menta, uscați-o, rupeți frunzulițele. Curățați ceapa și tăiați-o felii subțiri.

Budincă de dovlecei

3. Încălziți în tigaie o lingură de ulei și prăjiți ceapa timp de 4 minute.

Budincă de dovlecei

4. Într-un bol bateți ouăle, smântâna și parmezanul cu ajutorul mixerului.

Budincă de dovlecei

5. Adăugați menta, ceapa și dovleceii. Condimentați cu sare și piper, amestecați.

Budincă de dovlecei 6. Ungeți forma de copt cu uleiul rămas. Puneți compoziția în formă și dați pentru 35 de minute în cuptorul încălzit la 180°С. Lăsați să se răcească puțin, apoi scoateți budinca din formă. La servire puteți decora cu mărar și pătrunjel. Budincă de dovlecei

Sursa