Acești biscuiți crocanți din ovăz sunt un adevărat deliciu pentru toți cei care preferă alimentația corectă și modul sănătos de viață. Ei nu conțin nici ouă, nici lapte, nici gluten, dar ies absolut delicioşi! Biscuiții sunt ideali la ceai, lapte sau chefir, pot fi păstrați mai mult timp în containere, dar cel mai important este că se pregătesc repede și ușor.
MOD DE PREPARARE
1. Amestecaţi într-un bol făina integrală, fulgii de ovăz de pregătire rapidă și zahărul. Făina integrală poate fi înlocuită cu făină obișnuită (dar un pic mai multă, aproximativ 150 g). Optați pentru fulgi de ovăz care se pregătesc în cel mult 3 minute, precum și pentru zahăr brun (dacă nu aveți, puteți folosi zahăr obișnuit). Dacă vreți ca biscuiții să fie mai fini, mărunțiți fulgii cu ajutorul blenderului.
2. Omogenizați bine compoziția.
3. Puneți într-o tigaie cu fundul gros untul (puteți folosi margarină, pentru vegetarieni), mierea, bicarbonatul și praful de copt. Adăugați o lingură de apă.
4. Puneți pe foc și încălziți până se topește untul. Este mai bine să îl tăiați cubulețe de 1-2 cm. Compoziția va face spumă. Dacă nu face spumă, ceva nu este în regulă (mierea nu este naturală sau alte probleme).
5. Turnaţi rapid compoziția fierbinte în recipientul cu ingredientele uscate.
6. Amestecaţi rapid, până la omogenizare.
7. Puneţi o parte din compoziție (o treime sau jumătate) pe o foaie de pergament. Adunați-o puțin până obțineți un aluat.
8. Acoperiți aluatul cu pergament și întindeți până obțineți o turtă de 4 mm. Aluatul va fi puțin sfărâmicios (în special dacă fulgii de ovăz sunt mari), dar acest lucru este normal. Tăiați biscuiții.
9. Aranjați biscuiții pe o tavă acoperită cu pergament.
10. Resturile folosiți-le din nou, la formarea de noi biscuiți. Coaceți la temperatura de 180 de grade timp de 9-12 minute, până sunt gata. Lăsați biscuiții să se răcească pe masă. Când se răcesc, ei vor fi tari și nu se vor sfărâma.
11. Puteți topi ciocolata și acoperi fiecare biscuit cu glazură. Serviți imediat sau lăsați ciocolata să se întărească.