Copiii sunt ce mai bună sursă de inspirație, iar Vladlena ne demonstrează încă o dată acest lucru. Meșterița croșetează haine, încălțăminte și jucării parcă rupte din povești. Gama de culori pe care o folosește, firele de cea mai înaltă calitate, împletitura, dar și micile detalii, căror le acordă o atenție deosebită, îi transformă lucrările în creații unice, care-ți fură privirea.

mamaplus

Când ai început să croșetezi?

Mereu am mers pe principiul că nu poți să îți găsești o pasiune, ci pasiunea te găsește pe tine. Așa a fost și în cazul meu. Am început să croșetez jucării acum 3 ani (primul lucru croșetat - o pereche de ciupicei pentru bebelușul mătușii mele, care urma să nască). Nu m-am așteptat, dar rezultatul a fost surprinzător. Apoi, odată cu trecerea timpului (acumulând experiență), am început să înțeleg că e un lucru pe care-l fac mereu și mereu cu multă plăcere, fără să mă mai uit la ceas și de care nu mă mai satur. Dacă inițial erau jucării mici, simple și ușor de efectuat, cu timpul acestea au devenit mai complexe și mi se păreau tot mai reușite și frumoase. Cert e că am început să croșetez cu inima, iar atunci când oamenii îți apreciază munca la justa valoare, oare există satisfacție mai mare?!

Care este sursa ta de inspirație?

Oriunde ai privi, dai peste o sursă de inspiraţie. Poate sună banal, dar găsesc inspirația în orice. Sunt o fire foarte creativă și mi-e ușor să pun în aplicare orice idee. Dacă văd ceva și îmi place, neapărat trebuie să încerc să fac și eu. Mai mult, colțul meu de lucru, unde am o mulțime de fire, o gamă variată de culori, diverse accesorii îmi oferă inspirația necesară să vreau să creez ceva nou. Și desigur, nu puteam să nu menționez – COPIII  sunt cei care mă inspiră. Acesta și este motivul de ce croșetez anume pentru copilași.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Absolut tot ce se găsește în portofoliul meu sunt lucruri croșetate handmade și doar pentru copii. Jucării, hăinuțe, căciulițe, botoșei, sandale, accesori diferite, bentițe, bavețele, păturele – orice la discreția clientului. Mereu sunt deschisă pentru noi proiecte și țin foarte mult cont de doleanțele clienților mei.

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

De regulă, se întamplă când încerc un model nou, dar vorba ceea: “Ochii sperie, mâinile bucură”. Într-un final tot ce părea greu la început se transformă într-o realizare frumoasă. Și da, petrec foarte mult timp asupra fiecărei lucrări. Gândesc combinația de culori (ele au un rol important în aspectul final). De multe ori pot schimba chiar conceptul, să desfac jucăria și să reiau procesul. Nu pot zice că este o jucărie anume pe care am realizat-o greu. Fiecare lucrare implică multă muncă, dărurire și suflet.

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Pentru că sunt făcute cu multă dragoste, și, de felul lor - unice. Eu discut absolut orice detaliu cu clientul. Le ascult toate preferințele de culori, forme, accesorii. Menționez că fiecare jucărie este executată manual, din cele mai bune materiale predestinate copilașilor și sunt încărcate cu o energie aparte.

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Inițial le realizam după propriile idei. Când oamenii au început să-mi solicite comenzi, deja discutam împreună cum să arate produsul final. Sunt foarte receptivă la ideile clienților mei. Ba mai mult, îmi place când aceștia vin cu propuneri și-mi dau unele sugestii. Din ceea ce vedeți pe pagina mea – 70% este produsul meu și 30% ideile clienților mei. Sigur, unii dintre ei sunt atât de fascinați de ceea ce văd, că atunci când mă contactează îmi zic că vor exact așa ca în poze, fără absolut nicio schimbare. Dar am și clienți care îmi zic că vor ceva diferit, dar să fie în culoarea x și mă lasă pe mine să aleg tot restul. Și atunci, acestă apreciere din partea lor, încrederea pe care mi-o oferă, mă ambiționează să creez un produs peste măsura așteptărilor mele, dar și a clientului.

mamaplus

Care sunt prețurile jucăriilor?

Prețul diferă în funcție de jucărie. Ele doar sunt atât de diferite (atât ca complexitate, dar și formă, mărime, materialul din care sunt confecționate). Estimativ, încep de la 300 de lei și urcă în funcție de cerințele clienților.

Cine sunt clienții tăi?

Mămicile – scumpele mămici. Fie acestea sunt graviduțele, surorile, bunicile, cumtrele, prietenele. Toate sunt mămici și sunt în căutare de un cadou original și frumos pentru copilași, pentru diverse ocazii.

Da, am clienți și bărbați, dar un procent foarte mic. Cu ei practic este cel mai ușor de lucrat, știu direct ce vor.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Clienții mă găsesc pe paginile mele de Facebook și Instagram. Mă strădui să postez activ, și la fel de activ să răspund la mesaje. Oricine este binevenit acolo. Vă puteți adresa cu orice idee și întrebare, sunt deschisă pentru colaborare. Dar sigur, am și clienți care vin prin recomandările actualilor mei clienți și asta mă bucură foarte mult.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

Am foarte multe idei cărora vreau să le dau curs. Acum am în proces un set pentru nou-născut. Prima ținută a bebelușului, cu care iese din maternitate. Set din câteva articole: căciulița, hăinuța, botoșeii. Mămica le va păstra alături de alte lucruri importante, precum eticheta de la naștere, prima suzetă, care la sigur vor deveni o amintire peste ani.