Scrâncioburile improvizate de părinți în copilărie ne trezesc, cu siguranță, unele dintre cele mai frumoase amintiri. Acum, meșterița Arina Mihailov are grijă de această preocupare a tinerilor părinți. Mai exact, aceasta creează niște leagăne uimitoare, care pot fi folosite atât afară, cât și în încăperi. De asemenea, Arina tricotează tot felul de accesorii pentru copii și maturi, pe placul și după buzunarul fiecăruia.

mamaplus

De la cine ai învățat să tricotezi?

A tricota și a coase m-a învățat mămica încă de când mă țin minte, probabil pe la 5 ani. A fost din propria dorință, pentru că bunica, mama, toți din jurul meu meștereau câte ceva. Nu am făcut studii în acest domeniu, totul este din practică.

Ce piese tricotate putem găsi în atelierul tău?

Tricotez pentru toate vârstele: căciulițe, berete, bentițe, fulare, șosete, dar am mai multe idei și sper să reușesc să le realizez cât mai curând. Lucrez și în timpul verii, deoarece sunt multe mămici care preferă să aibă totul în dulăpior atunci când au nevoie.

mamaplus

Care e povestea leagănelor? Cum ți-a venit ideea să le meșterești?

Leagănele le creez cu ajutorul soțului și a fetiței mele. Acestea pot fi folosite de la 0+ până la 65 de kilograme și se modifică cu ajutorul unei funii. Pot fi folosite cu ușurință afară, în casă, în parc, la bunici, la pădure.

În set intră: leagănul, salteaua cu husă (ambele 100% coton), 2 catarame, 2 cuie (pentru lemn și beton) și geanta pentru transportare. Prețul acestuia e 2000 de lei.

Care sunt beneficiile legănatului pentru bebeluși?

La toți gândul se duce la distracție și adormire, dar este greșit să presupui că singura legătură dintre legănat și bebeluși ține de crearea unor tipare de somn și veselie.

După mișcarea continuă experimentată în perioada vieții intrauterine, este evident că legănatul îl ajută pe micuț să se liniștească, prin simpla contribuție la recrearea acelui „paradis pierdut” de la începuturi.

Dar acesta nu este singurul beneficiu. De fapt, se pare că legănatul ajută la o mai bună dezvoltare a echilibrului, stimularea urechii interne, fiind de mare ajutor din acest punct de vedere.

De asemenea, bebelușii care sunt legănați par să se dezvolte mai repede din punct de vedere al motricității, probabil datorită stimulării musculare asociate evoluției rapide a propriocepției la această vârstă.

mamaplus

Cum pot face o comandă potențialii clienți?

Pentru orice comandă, mă puteți găsi pe paginile mele de Facebook sau Instagram. Acolo veți putea vedea toate produsele create de mine și prețurile acestora. Voi fi bucuroasă să vă transform visul în realitate!

Cu ce lucrări planifici să-ți mai surprinzi clienții?

Tocmai am postat un produs nou. Este vorba despre "covorașul-frunză" multifuncțional cu iz de primăvară.

Acesta este din 100% bumbac turcesc, iar înăuntru are sintepon, deci nu-și strică forma la spălare. Are o fundiță cu care se leagă pentru a fi cât mai compact.

Frunza poate fi folosită drept:

  • Plapumă pentru învelit ori decorativă;
  • Covoraș pentru a proteja copilul de podeaua rece;
  • Covoraș decorativ în orice odaie;
  • La picnic (nu se lipesc frunzele de el);
  • Ca plapumă în cărucior;
  • Drept decor pentru fotografii reușite.
mamaplus