Iepurașii colorați, cu picioare lungi, croșetați cu migală de Antonina, sunt cadoul perfect atât pentru bebeluși și copii, cât și pentru maturii care apreciază munca handmade. Pentru că viitorul planetei e în mâinile noastre, te îndemn să alegi mereu o alternativă eco a chinezăriilor de pe piață!

mamaplus

Când ai început să croșetezi jucării?

Am descoperit această pasiune recent, aproximativ 2 ani în urmă. Sora mi-a arătat o poză cu o jucărie amigurumi şi nu credeam cum cu o croşetă se pot crea astfel de minuni. De atunci m-am informat despre arta de a croşeta şi am pus-o imediat în practică, evident cu foarte multe obstacole şi greşeli. Dar după părerea mea, cele mai frumoase şi neaşteptate lucruri se descoperă din întâmplare.

Care este sursa ta de inspirație?

De obicei mă inspir de la alte creatoare de amigurumi, care au mult mai multă experiență decât mine. Ceea ce ține de culori, de multe ori mă inspir de la natură, pentru că este o sursă inepuizabilă de nuanțe.

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

La momentul dat sunt concentrată pe crearea iepuraşilor. Le schimb doar culorile (pe care le aleg cu mare grijă şi încerc să le combin în mod armonios) şi, desigur, genul (fetiţă sau băiețel).

Mai am şi o păpuşă cu rochiță creată de mine, de la schemă până la realizarea în sine.

mamaplus

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

Jucăria cel mai greu de realizat a fost păpuşa cu rochiță, fiind o invenție de-a mea, am fost nevoită să îmi creez schema după care să mă conduc de la 0. Dar satisfacția de a vedea materializat un proiect pe care îl aveam în minte este de nedescris.

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Cred că încet , încet ar fi bine să ne întoarcem la jucăriile de cândva. Mai simple şi mai "sănătoase". Scopul meu principal este ca lumea să înceapă să vadă lucrurile handmade cu alți ochi, ca pe o soluție pentru marea de plastic spre care ne îndreptăm. Iepuraşii amigurumi sunt o alternativă foarte green din acest punct de vedere.

Cred că fiecare părinte îşi iubeşte puiul mai mult ca orice şi îl vede ca fiind cel mai deosebit, aşa sunt şi jucăriile mele: unice şi de neimitat (fiecare jucărie este diferită în felul său, chiar dacă culorile sunt aceleaşi). Părinții care aleg creațiile handmade, poate fără să realizeze fac 3 lucruri foarte importante: 1. Îşi răsfață copilaşii cu o jucărie unică. 2. Ajută un creator handmade să fie motivat şi inspirat. 3. Ajută planeta, renunțând la miile de jucării din plastic atât de dăunătoare.

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Îmi place să îmi petrec timpul făcând ceea ce mă inspiră cel mai mult, de aceea prefer să creez ceva din imaginația mea şi păstrând stilul pe care îl am. Culorile jucăriilor sunt personalizabile, dar nu şi stilul sau forma jucăriei - nu aş mai fi eu, nu aş mai avea o identitate.

mamaplus

Care sunt prețurile jucăriilor?

Crearea unei jucării pare a fi simplă, dar în spatele pozelor frumoase sau a jucăriilor îngrijite stă multă muncă, răbdare şi diverse obstacole. Pentru fiecare jucărie în parte am dedicat în medie de la 5 la 9 ore de muncă, nemaivorbind de orele petrecute în magazinele de lână, pentru a alege culori deosebite. Prețul unei jucării mi-aș dori să nu îl anunț public, pentru a nu fi judecată din start. Prefer această informație să o afle doar persoanele interesate.

Cine sunt clienții tăi?

Când am început a croşeta, credeam că jucăriile mele vor ajunge în brațele copiilor, dar până acum, clienții mei au fost majoritatea maturi, care pur şi simplu s-au îndrăgostit de creațiile mele.

Clientul ideal pentru mine nu are o vârstă sau o caracteristică specifică, este omul care apreciază și susține munca manuală.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Pe pagina mea de Instagram @toia_handmade, este o pagină activată recent, dar pentru care dedic mult timp şi atenție. Deci, vă aştept cu drag!

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

La moment planul meu este să îmi epuizez combinațiile de culori pe care le am în minte, continuând să croşetez iepuraşi. Dar cine ştie, poate pe viitor imaginația mă va conduce în alte direcții.

Vei pregăti jucării tematice pentru sărbătorile de iarnă?

Am în minte un mic proiect pentru sărbătorile de iarnă, dar aş vrea ca jucăriile mele să fie binevenite pe tot parcursul anului, fără să amintească neapărat această perioadă.

O atenție în plus voi dedica împachetărilor pentru comenzile din preajma sărbătorilor, vor fi pe măsura acestei atmosfere magice.

mamaplus