La 25 de ani, Doina are un soț iubitor, 2 copii minunați și un hobby care-i aduce o satisfacție enormă. Fiind inspirată de picii săi, tânăra mămică a început să croșeteze jucării ecologice, potrivite chiar și pentru bebelușii de câteva zile. Colorate, drăgălașe și plăcute la atingere, animăluțele croșetate de Doina au adus fericire pe fețele multor copii.

mamaplus

Cum ți-a venit ideea să creezi jucării?

Să începem de la faptul că am locuit o perioadă în UK, iar acolo lucrul manual este foarte apreciat și bine plătit. Eu, însă, nu m-am gândit nici pentru o clipă la bani, croșetam pentru că acest proces îmi aducea plăcere. Am avut câteva comenzi, iar când am început a da de gust, am aflat că sunt din nou însărcinată și va trebui să-mi anulez hobby-ul.

Când ai reînceput să croșetezi?

Mi-am reluat activitatea în acest domeniu acum 2-3 luni, după ce am revenit acasă, în Moldova, pentru o perioadă nedeterminată. Mereu mi-am dorit să-mi măresc colecția de lucrări și să-mi realizez noile idei, sper să-mi reușească.

Care este sursa ta de inspirație?

Mă inspir din mediul online, acolo unde o mulțime de meșterițe talentate își promovează creațiile.

mamaplus

Ce lucrări mai putem găsi în portofoliul tău?

Până acum, am croșetat iepuri, lei, pisici, oi, pui, urși și multe alte animăluțe drăguțe. În pragul sărbătorilor Pascale, am decis să-mi surprind clienții cu jucării speciale: iepurași în formă de ou. Sper că mi-a reușit să-i surprind plăcut, iar aceste jucării să bucure cât mai mulți copilași! În cel mai scurt timp, planific să-mi măresc colecția cu multe alte jucării deosebite.

Care este jucăria pe care ai realizat-o cel mai greu și de ce?

Un ursuleț, pe care l-am realizat în aproximativ 2 săptămâni. Motivul: ața era mai deosebită și prea subțire, așa că am fost nevoită să croșetez în două. Au fost atâtea bocete și nervi, însă rezultatul a întrecut așteptările mele și ale clientului.

mamaplus

De ce părinții ar trebui să aleagă jucăriile hand-made create de tine?

Nu vreau și nu cred că sunt în măsură să conving pe cineva să-mi aleagă jucăriile, însă pot spune că sunt croșetate cu dragoste și acuratețe, nu provoacă alergie, ochișorii sunt cu încheietură sigură, sunt create individual, după preferințele clientului.

Le realizezi după propriile idei sau și la comandă, după preferințele clienților?

Am câteva jucării făcute din proprie imaginație, dar ele cer timp pentru a fi realizate perfect în ochii mei, de aceea, de cele mai multe ori, apelez la meșterițele care își vând master-class-urile jucăriilor.

mamaplus

Care sunt prețurile jucăriilor?

Prețurile jucăriilor variază între 100 și 400 de lei, în funcție de mărime, materiale folosite, model și alte detalii.

Cine sunt clienții tăi?

Clienții mei sunt mămicile sau viitoarele mămici, tătici, bunici, care doresc să își surprindă copiii sau nepoții cu o jucărie unică.

Unde te găsesc potențialii clienți?

Îmi pot scrie pe pagina de Instagram sau Facebook, acolo unde public și lucrările mele.

Cu ce lucrări planifici să-ți mărești colecția?

În curând, voi avea în vânzare câinișori croșetați, șoricei, iepurași, arici, broscuțe țestoase și multe alte modele.

mamaplus