mamaplus

Ce mai face mămica Djulieta Ardovan: ”Zbier de la nesomn! Mă culc cu aceeași coafură de alaltăieri”

0
//
17.01.2020

Are o fetiță de 10 luni cu un prenume unic – Ligia, este o mămică împlinită (deși tare obosită) și mai are o valiză plină cu idei bune pentru noul ei vlog destinat mămicilor, mamasitelor și ”mamașelor”. Prezentatoarea Djulieta Ardovan a lansat prima ediție a vlog-ului și... ca să nu scriem prea mult despre asta, vă propunem să o vizionați.

V-a plăcut, nu-i așa? Respirați adânc și haideți să aflăm de ce a decis Djulieta să lanseze acest vlog nemaipomenit de amuzant și ”rupt din viață”.

Eram sătulă de fake-urile social media, am început să postez câte un story și pe urmă am simțit că am feedback. Mamele se simt și singure și cred că doar la ele e așa aiurea, înbunesc în propriul lor suc! Și am zis să le susțin și să le zic: fetelor, și eu zbier de la nesomn! Mă culc cu aceeași coafură de alăltăieri. Mamele în general plâng după socializare. Ele văd o singură față 24/24 și vor să se simtă femei!

mamaplus

Pentru curiozitate, vă relatăm și ce face micuța ei. Am aflat că Ligia are 6 dinți și 3 cuvinte în DEX-ul ei!

Știe trei cuvinte: mama, tata, deși cuvântul tata la început tot mama era și imperativul Dă! Fetele de mici încep să fie cu cerințe. Și ce să-i dau? Dragoste și răbdare! Așa răspund de fiecare dată când explodez de nesomn și oboseală. Ea e un copil cuminte. Să nu crezi niciodată când cineva îți spune că-i ușor să fii mamă. Sunt sigură că trebuie să ne asumăm rolul și consecințele rolului încă de când bebe e un embrion mic, pentru care și la 50 de ani ai lui, ne vom face griji.

Djulieta Ardovan spune că deocamdată nu se întoarce în televiziune, pentru că micuța este prioritatea ei ”Numărul 1”. Eram curioși să aflăm dacă își mai ia câte o pauză de la rutina de mămică...

Eu am înțeles că dacă nu voi accepta ajutor, voi distruge și starea mea lăuntrică, dar și psihologic voi avea de suferit. Vin părinții, mai ies cu soțul pe la evenimente și o lăsăm cu ei. Am fost în club cu fetele. Eu încă trăiesc! Citesc, privesc filme, când ea are un somn mai adânc. Și cel mai important ies cu mame pe care le aleg eu! Eu nu fac parte din grupuri sau forumuri cu mame. Acolo e o planetă fără gravitație, unde te poți lovi cu capul de pereți sau să cazi ca din pod, când vezi ce se scrie sau se face, din cauza că mamele nu se informează, din cauza că nu toți suntem pentru copii! Înainte de a-i face, trebuie să stăm la interviu cu fiecare parte din noi: creier, inimă, sistem nervos, carieră, soț, etc.

mamaplus

Și încă ceva despre maternitate…

Știu că sună dur ce-am să zic, dar copiii nu ne aparțin. Chiar din momentul în care s-a agățat de peretele uterului, chiar de atunci trebuie să lucrăm la acceptarea că ei nu sunt proprietatea noastră. Așa cum vin, așa și pleacă din viețile noastre. Nu trebuie decât să ne asigurăm că le facem bagajele frumos. E foarte greu să crești un om. Avem mulți adulți frustrați și incompleți în ziua azi...

Menționăm că Djulieta Ardovan este actriță, voice over și prezentatoare TV cunoscută publicului de la noi.

mamaplus