mamaplus

Alina Munteanu vrăjește în bucătărie. Tânăra mămică prepară deserturi raw vegane delicioase

-
//
29.11.2019

Alina Munteanu este o tânără mămică din Moldova, stabilită împreună cu familia sa în Dublin. Aceasta îi îndulcește pe irlandezi cu cele mai delicioase deserturi raw vegane, care pe lângă faptul că sunt gustoase și sănătoase, arată nemaipomenit.

mamaplus

Povestește-ne în câteva fraze cine este Alina Munteanu?

Sunt fondatoarea Pure Cakes, deserturi raw vegan.

Sunt un om care crede că doar prin propriul exemplu poți să ai impact pozitiv asupra omenirii. Iar ăsta e motivul pentru care mă strădui să am o dezvoltare continuă.

Sunt adepta modului sănătos de viață, iar călătoria a început încă de la 18 ani. Atunci am dat de primele articole pe internet care vizau obiceiurile sănătoase.

Acum sunt vegană.  E important să fii conștient în tot ceea ce faci, gândești, simți și ce pui în guriță. Și mă bucur că pot inspira și alți oameni.

Cum s-a schimbat viața ta de când ai adoptat stilul vegan?

Dieta vegană a fost una dintre deciziile bune luate în viață. Această alegere a venit cu consecințe și rezultate pozitive. Totul s-a schimbat spre bine. Îți pui la încercare voința și dacă înfrunți ispitele, te simți mai puternic, capeți mai multă încredere în tine însuți. Dacă ai făcut-o pe asta, le poți face pe toate. Pentru că mai e nevoie și de disciplină. Nemaivorbind de schimbările fizice și anume: fără balonări, greutate la stomac, stare de lene după masă și cu mai multă energie!

Ce recomandări le-ai putea oferi celor care-și doresc să adopte un stil sănătos de viață?

Un sfat pentru cei care doresc să adopte un stil de viață sănătos ar fi să se informeze, să descopere obiceiurile sănătoase și să le aducă pas cu pas în viață lor.

De exemplu:

-nu beau apă în timpul mesei, dar cu jumătate de ora înainte de masă, sau o ora după masă.

-nu dorm 6 ore sau mai puțin, dar 8 ore.

-nu prăjesc cu ulei, dar înăbuș cu apă.

-nu mănânc doar gătit, dar adaug și crudități la fiecare masă.

-nu mănânc chiar înainte de culcare, dar cu 4 ore înainte.

- nu folosesc zahărul alb, dar mierea sau alți îndulcitori sănătoși.

-nu folosesc făina albă, orezul alb, dar optez pentru cereale integrale, făină integrală.

O altă metodă este să înlocuiască rețetele vechi, nesănătoase, cu altele noi, sănătoase. Picătură cu picătură se face o gaură în piatră! Așa că folosim "puterea picăturii".

mamaplus

Cum ai descoperit deserturile raw vegane?

Pentru că "dulcele" e o slăbiciune de-a mea (dar curând nu va mai fi), am fost fericită când am descoperit desertul raw vegan. Pentru că e o opțiune sănătoasă, cu nutrienții intacți, cu gust, savoare, din natural și cu o doză de sănătate.

A fost dragoste la prima "îmbucătura". Iar asta a dat naștere proiectului "PURE CAKES", cu deviza "Acum te îndulcești fără regrete."

Îmi place foarte mult ceea ce fac, pentru că printr-un produs sănătos poți așeza o "cărămidă" spre schimbare.

Prezintă-ne proiectul Pure Cakes...

Pure Cakes nu e doar despre un desert raw vegan sănătos, dar și despre o alternativă sănătoasă a dulciurilor tradiționale din comerț, despre a mânca calitativ - nu cantitativ, despre a fi conștient și despre a savura un desert cu plăcere și, cel mai important, FĂRĂ REMUȘCĂRI.

Ingredientele pe care le folosim nu sunt doar vegane, dar și sănătoase. De exemplu, la prepararea ciocolatei nu folosesc zahăr alb, dar cel de cocos. Sau nu esențe, dar uleiuri esențiale, păstăi de vanilie, fructe, superalimente.

Desertul raw vegan are la bază nuci, fructe proaspete, fructe uscate, lapte vegetal și ulei vegetal. Deci, totul luat din natură.

Familia este alături de tine în tot ceea ce faci?

Atunci când le gătesc, fiul meu, Leonardo, gustă fiecare cremă și îmi dă aprobarea, iar soțul mă ajută în logistică. Când avem târguri sunt cu mine în toate. E frumos când familia e pentru tine și cu tine și mai ales când și "dulciurile sunt cu ei ". (zâmbește) Nu ne lipsesc niciodată din congelator. Așa că pot mânca când își doresc.

mamaplus
mamaplus

Deserturile tale arată de-a dreptul magnific. De unde iei rețetele, de unde te inspiri sau este vorba despre propria imaginație?

În bucătăria raw vegană este apreciată creativitatea, ca și în multe alte domenii. Îmi place să creez combinații și gusturi noi. Iar una dintre preferate este ciocolata cu prună și miez de nucă, pentru că îmi amintește de "Chișinăul de Seară”. Cel mai solicitat desert este din ciocolată și fructe. Decorul este un alt moment care mă destinde și relaxează. Este cireașa de pe tort în tot acest proces. Aș decora ziua întregă torturi (glumesc).

Planifici să deschizi o cofetărie în viitor?

Pe lângă acest proiect, sunt angajată la o cafenea. Îmi doresc să am restaurantul meu VEGAN. Este visul meu și nu mor până nu îl realizez. (zâmbește)

Cu ce-ți place să te mai ocupi în afară de această pasiune?

Îmi place să citesc, să descopăr lucruri noi, locuri, oameni. Să socializez. Să petrec timpul activ cu familia și cu oamenii mei dragi. Să ies în natură, să mă încarc. Să ascult video-uri (cursuri de dezvoltare) în timp ce gătesc sau calc haine. Să îmi fac un "to do list" și la sfârşitul zilei să bifez toate sarcinile. Asta îmi dă satisfacție.

mamaplus