mamaplus

Ce trebuie să știi despre travaliul fals și menstruația în perioada alăptării bebelușului

-
//
03.07.2020

Travaliul fals poate începe dacă ești deshidratată și obosită și este posibil să nu-ți revină menstruația în perioada în care alăptezi bebelușul. Este mai bine să fii pregătită pentru aceste lucruri de dinainte de naștere, pentru a evita situațiile stresante în viitor și pentru a-i oferi bebelușului tău cea mai bună îngrijire.

Iată 8 lucruri pe care ar trebui să le știi dacă urmează să naști în curând sau dacă deja ești proaspătă mămică:

1. Este posibil să fie nevoie să ajustezi lucrurile pentru a obține cea mai eficientă poziție, atunci când alăptezi

Experții medicali recomandă insistent alăptarea exclusivă la sân în primele 6 luni. Bebelușul ar trebui să mănânce doar lapte matern, în niciun caz să bea apă sau orice tip de suc. Potrivirea gurii nou-născutului contează atunci când îl alăptezi, pentru a vă simți confortabil amândoi.

Bărbia bebelușului ar trebui să atingă sfârcul, iar gura lui să fie larg deschisă.

2. Travaliul fals poate începe atunci când te simți obosită sau deshidratată

În jurul lunii a patra de sarcină poți începe să simți o ușoară contractare a uterului, din când în când. Aceste contracții nu sunt de obicei dureroase și sunt concentrate pe abdomen. Pot avea loc când ești obosită, dehidratată sau ai mers mult pe jos.

Ce trebuie să faci:

  • Bea multă apă;
  • Schimbă-ți poziția;
  • Odihnește-te, de preferință pe partea stângă.

3. Stimularea sânilor poate accelera travaliul

Este recomandat ca femeile să aștepte 39 de săptămâni pentru a naște. Dacă ai 40 de săptămâni, iată un mod natural de a-ți induce travaliul, dar numai după ce ai vorbit cu medicul care este familiarizat cu toate aspectele sănătății și sarcinii.

Stimularea sfârcurilor poate provoca contracții în uter. Acest lucru se întâmplă din cauza producției de oxitocină. Este același hormon care determină sânul să scoată lapte. Îți poți stimula manual sfârcurile sau poți încerca să folosești o pompă de sân.

Beneficiile stimulării sânilor:

  • Induce travaliul;
  • Evită o inducție medicală;
  • Reduce hemoragia postpartum.

4. Cel mai bine este să lași bebelușul să decidă singur când este timpul să vină pe lume

Da, ultimele săptămâni de sarcină pot fi grele și dorința de a naște copilul imediat, dar în ciuda acestor sentimente, medicii spun că ar trebui ca bebelușul să-și stabilească singur ora nașterii și este mai bine să aștepți un pic mai mult.

Există foarte puține cazuri în care inducerea travaliului ar trebui să fie permisă:

  • Au trecut 2 săptămâni de la data scandeței;
  • Apa s-a rupt, dar travaliul nu a început;
  • Ai o infecție în uter;
  • Ai diabet care s-a dezvoltat în timpul sarcinii;
  • Ai hipertensiune arterială în timpul sarcinii.

5. Durerea este prietena ta, pe măsură ce travaliul progresează

Durerea din timpul travaliului te ajută să progresezi prin eliberarea de hormoni, precum oxitocina. Și, așa cum știm deja, ajută la contracții. Atunci când contracțiile sunt dureroase, sunt eliberați alți hormoni care ajută la gestionarea durerii. Aceștia se numesc endorfine.

Anxietatea și un nivel ridicat de stres pot încetini procesul. Acesta este motivul pentru care este atât de important să te simți protejată și să nu te temi de durere.

6. Cerealele de ovăz cu fructe sunt o masă minunată după travaliu

Hemoroizii sunt destul de frecvenți după travaliu, dar te poți ocupa singură de această problemă. Începe-ți ziua cu ovăz. Te va ajuta mult. De asemenea, poți mânca multă supă de pui și mere.

7. Baby blues este diferit de depresia postpartum

Baby blues sunt sentimentele și starea de spirit care implică tristețe, care durează, de obicei, în jur de 2 săptămâni. Depresia postpartum este un lucru mai grav. Apare atunci când simptomele durează mai mult de 2 săptămâni.

Este posibil să-ți pierzi orice interes pentru activitățile tale zilnice. Depresia postpartum necesită tratament medical, în comparație cu baby blues, spun specialiștii. De asemenea, este important să știm că se poate dezvolta oricând după naștere, chiar și până la un an de la naștere.

8. Este posibil ca menstruația să nu revină, pe întreaga perioadă în care alăptezi

De obicei, menstruația apare la aproximativ 8 săptămâni după naștere, spun specialiștii. Dacă alăptezi, revenirea menstruației poate varia.

De asemenea, ar trebui să fii atentă la cantitatea de sângerare pe care o ai. Sângerarea puternică poate dura, în general, până la 10 zile după travaliu.