Doar pentru că ai tenul gras, asta nu înseamnă că trebuie să renunți pentru totdeauna la machiaj. Trebuie doar să știi ce produse cosmetice funcționează pe tipul tău de piele și cum să le aplici, pentru ca machiajul să reziste întreaga zi.
Folosește întotdeauna primer sau bază de machiaj
Dacă tenul tău e uleios în zona T (frunte, nas și bărbie), utilizarea unui primer este vitală. Este foarte important să folosești un produs care nu are în compoziție ulei. Dacă pregătești temeinic pielea înainte de aplicarea machiajului, fondul de ten, rujul, rimelul, creionul dermatograf și fardurile de pleoape vor rezista cu succes. Aplică produsul după ce ai curățat și hidratat tenul. Baza de machiaj trebuie aplicată și pe pleoape și pe zona din jurul ochilor. În felul acesta, sunt absorbite uleiurile care provoacă cute, pe parcursul zilei.
Fixează machiajul cu o pudră
Deși pudra ajută fondul de ten să reziste pe ten și face ca porii să fie mai puțin vizibili, este important să o folosești doar pe zona T (frunte, nas și bărbie). Utilizează o pudră translucidă mată, căci aceasta poate fi aplicată pe orice nuanță de piele. Dacă vrei ca machiajul ochilor să reziste mai mult, întinde un strat subțire de pudră și pe pleoape. Nu uita că pudra trebuie folosită înainte să aplici fard de pleoape. În cazul în care ai aplicat mult prea multă pudră, îndepărtează surplusul cu un burețel umezit.
Optează pentru produse care nu conțin ulei
Deoarece pielea ta produce în mod natural mai mult decât suficient sebum, investește în produse de machiaj (în special fond de ten și fard), care nu au în compoziție uleiuri și care nu sunt comogenice, ceea ce înseamnă că nu îți înfundă porii. De asemenea, folosește produse de curățare a feței și tonere care au acizi glicolici, pentru că aceștia reduc excesul de ulei. Un alt acid bun de luat în considerare este acidul salicilic.
Renunță la cremele cu textura grasă
Aceste creme cu textura grasă, anti-îmbătrânire, sunt potrivite dacă le aplici seara, înainte de culcare. Dar, înainte de a aplica machiaj, optează pentru o cremă cu o textură lejeră, care hidratează fără să lase impresia de ten gras. Poți să iei în considerare să utilizezi un ser. De asemenea, nu uita de protecția solară - optează pentru o formulă fără ulei. După ce ai aplicat-o pe ten, tapotează fața cu un șervețel de hârtie, pentru a îndepărta orice exces înainte de a aplica baza de machiaj.
Ce tip de fond de ten alegi?
Indiferent de forma în care se comercializează, lichid, spumă, spray, compact, trebuie să alegi produsul care corespunde nevoilor tenului tău. În cazul persoanelor care au tenul gras, fondul de ten lichid nu se potrivește, întrucât este pe bază de apă și nu are o putere de acoperire foarte mare, încărcând pielea inutil. În schimb, fondurile de ten stick și compacte, populare în ultimii ani, sunt utile celor cu tenul gras, uleios. Acestea au o putere de acoperire mare, mascând coșurile, petele și porii dilatați. Pentru tenul gras, indicat este și un fond de ten cremă matifiant, care nu are în compoziție uleiuri.
Aplică blush cremă, urmat de fard de obraz pudră
Culoarea fardului de obraz tinde să se estompeze mai repede pe pielea grasă, așa că dacă vrei ca produsul să persiste pe ten aplică fardul de obraz în straturi. Optează pentru un fard cremă pigmentat, care să se potrivească tuturor tipurilor de piele, inclusiv uleioase. După ce ai aplicat produsul pe pomeți, aplică un fard de obraz pudră, care are o culoare asemănătoare cu pudra pe care ai de gând să o folosești.
Exfoliază săptămânal tenul
O dată sau de două ori pe săptămână, folosește o mască tratament. Cele care au în compoziție argilă de culoare gri-verzui sunt cele mai bune pentru tenul gras, deoarece absorb în mod natural sebumul și impuritățile, în timp ce calmează iritațiile. Lasă masca să acționeze 10-15 minute, apoi clătește tenul cu apă călduță.
Nu aplica produsele în straturi groase
Indiferent dacă vrei să obții un aspect natural sau un machiaj cu care să ieși în evidență, este foarte important să aplici produsele în straturi, insistând, dacă e nevoie, în zonele cu probleme sau unde ai nevoie de mai multă acoperire.