Cu bine și cu rele, băuturile alcoolice fac parte din viața noastră. Este important însă cum le consumăm și în ce cantități. Pentru că efectele adverse sînt multe și de cele mai multe ori periculoase. Iată 10 lucruri de care trebuie să fii conștient atunci cînd bei alcool.
1. Alcoolul este considerat afrodiziac. Înlatura înhibitiile si încurajeaza socializarea. Cercetatorii de la Harvard au arătat că alcoolul stimuleaza oamenii să facă sex neplanificat într-o rată de 41%, spre deosebire de 8%, rata cînd nu au consumat alcool.
2. Pastilele de durere de cap nu au niciun efect. Cele mai bune sînt remediile anti-mahmureala. Poti începe cu o cafea fara zahar si fara lapte, doar cu sucul de la o lamaie stoarsa. Poti continua cu o supa de pui si cu cate o linguriță de miere luata la cîteva ore.
3. Alcoolul este o toxină, iar consumat în mod constant favorizează apariția cancerului la sîn, în cazul femeilor. De asemenea, el favorizează dezvoltarea tumorilor.
4. Alcoolul nu este un stimulent, precum cafeina, și nu îți va da mai multă energie. Din contra, este sedativ.
5. Alcoolul dă naștere la următoarele probleme de comportament: agresiune, deschidere sexuală, vorbit în exces, dezvăluirea secretelor și depresie.
6. Alcoolul distruge calitatea somnului. Consumat în exces, acesta poate duce și la insomnii și distruge capacitatea corpului de a se reface.
7. Alcoolul favorizează celulita. Nu e chiar cel mai bun aliat al femeilor care țin la siluetă.
8. Alcoolul favorizează instalarea depresiei. Oamenii care consumă mult alcool au tendința să fie dezamăgiți de viața lor și să se îndoiască de propriile puteri. Acest tip de comportament este de-a dreptul distructiv și poate duce ușor la dependență.
9. Alcoolul favorizează apariția tulburărilor de sănătate mintală. Cei care consumă alcool în exces au tendința să se supere usor, să aiba accese de furie asupra celor din jur și depresie.
10. Alcoolul distruge memoria, atît cea de scurtă durată, cît și cea de lungă durată. Iar asta pentru că distruge somnul. Iar informațiile adunate peste zi sînt procesate în timpul nopții.
Sursa: moldovenii.md