Maria Andriuță - pasionată de gastronomie și un gurmand adevărat. "Pentru mine, gătirea este un fel de meditație în care te poți scufunda totalmente în procesul de creație. Și probabil ca este cel mai rapid mod să savurezi rezultatul muncii tale! :) "
Păcat să nu utilizați abundența de legume de sezon, iar recolta de dovlecei din acest an depășește toate așteptările. Apropo, sucul de dovlecei calmează sistemul nervos. Dovleceii sunt foarte utili pentru persoanele în etate. Ei activează buna activitate a tractului digestiv, îmbunătățesc funcția stomacului și intestinelor (motorii și secretorii), influențează pozitiv actualizarea sîngelui, împiedică dezvoltarea aterosclerozei. Dovleceii sunt recomandați în caz de hipertensiune arteriala, a bolilor de rinichi și ficat. Și încă, dovleceii - diuretice în cazuri diverse de umflare a anumitor zone, mai ales cele din timpul sarcinii.
Avem nevoie de:
Dovlecei proaspeți 1 kg
Morcovi (medii) 1 bucată
1 ou
Făină
Coriandru proaspăt, mărar și busuioc
Sare și piper după gust
Radeți dovleceii printr-o răzătoare mare, sau cu ajutorul unei rozători pentru morcovul coreean, așa cum am făcut eu. Eu cred că așa mîncarea arată mai elegant)) dovleceii rași vor fi sărați și se vor lăsa timp de 10-15 minute să se scurgă sucul din ei. După ce s-a scurs acest timp, dovleceii se vor stoarce, se vor adăuga morcovii rași și verdeața tocată, făina și oul. Cu atenție sporită vom pune amestecul, cu o lingură, pe o tigaie încinsă, cu ulei.
Coacem pe ambele părți, pînă se va obține o culoare aurie.
Se servesc cu smăntînă proaspată și o stare de spirit bună!