Medicii spun că de 80 % dintre intoxicațiile alimentare sîntem de vină noi înșine.
Chiar dacă cumpăraţi un produs cu termen de valabilitate extins, nu poate fi păstrat mult timp în pachet non-ermetic.
Verificaţi conţinutul frigiderului.
• Dacă vă supraîncărcaţi frigiderul şi puneți produsele pe raft înghesuite, circulaţia aerului rece va încetini şi temperatura va creşte în mod semnificativ.
• Recipientele de plastic sînt o opţiune bună pentru depozitarea produselor, dar în momentul în care se sparg, în fisuri pot apărea microbi patogeni.
• În frigiderele No Frost toate produsele trebuie să fie depozitate numai în folie de plastic sau containere sigilate pentru a preveni evaporarea.
• Fructele şi legumele nu pot fi stocate pe un raft cu brînza şi mezelurile. Strugurii nu pot sta în vecinătate cu peştele.
• Fructele tropicale (mango, kiwi, banane, ananas), ar trebui să fie păstrate la temperatura camerei. Dacă stau în frigider, chiar și cîteva ore, își pierd aroma.
• Conţinutul unei cutii deschise trebuie plasat într-un recipient de sticlă. Astfel conservele se pot păstra timp de trei zile.
• Mîncarea preparată se păstrează în frigider timp de trei zile.
• Înainte de a fi congelată carnea trebuie să fie separată de oase, peştele curățat, branhiile scoase. Pentru ca în produse să se păstreze elementele nutritive, acestea trebuie să fie congelate doar o singură dată. Înainte de congelare carnea şi peştele trebuie să fie împărţite în porţii mici.
Sursa: www.moldovenii.md