Convenabilă, salata la pungă din supermarket vă economisește timp pentru tăiere și spălare, iar porțiile sunt perfecte. Însă trebuie să știți că nu este sănătoasă.
Salmoneloza
Cercetările de la Universitatea din Leicester au arătat că salata la pungă este mult mai puțin sănătoasă decât credem. Sucul de frunze rupte transformă salata în teren fertil pentru salmoneloză. Salmoneloza se dezvoltă de 24.000 de ori mai rapid din cauza acestor sucuri care ies din frunze. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au studiat pungile de spanac, frunze mici de stejar și alte salate.
Bacterii
În plus față de această revelație tulburătoare, cercetătorii au mai descoperit că aceste circumstanțe au făcut ca bacteriile salmonelelor să fie mai puternice, ceea ce crește șansele de infecție. Iată de ce ar trebui să consumați imediat salata la pungă și să nu puneți punga înapoi în frigider. Consumați-o cât mai curând posibil, altfel bacteriile naturale vor crește rapid și ele. Clătirea nu ajută: salmoneloza se dezvoltă oricum.
Gaz
Mai întâi, să explicăm de ce salata se păstrează atât de bine într-o astfel de pungă. Când salata este ambalată într-o pungă de plastic, producătorul adaugă gaz pentru a menține salata proaspătă și crocantă. Atâta timp cât salata nu este deschisă, rămâne proaspătă și nu se ofilește așa ușor. Odată ce punga este deschisă, aceste gaze ies, lăsând salata deschisă în contact cu bacteriile și aerul care rumenesc salata și îi conferă acest aspect suav.
Hârtie absorbantă
Pentru a împiedica să se ofilească salata, ai nevoie doar de prosoape de hârtie. Puneți o bucată în pungă pentru a nu se ofili salata. Hârtia absorbantă va absorbi lichidul din salată, păstrându-l proaspăt până la cinci zile. Înlocuiți zilnic prosopul de hârtie. Așa că păstrați salata mai mult timp, dar împiedicați și apariția salmonelozei.