Toate femeile, chiar și atunci când sunt însărcinate, tind să arate întotdeauna bine. Multe din ele, însă, își pun întrebarea – pot apela oare la unghiile tehnice în timpul sarcinii? Există o mulțime de teorii și presupuneri despre nocivitatea unghiilor tehnice în timpul gravidității. Unii susțin că pentru gravide se potrivesc unghiile acoperite cu gel, mai puțin – unghiile acrilice. Alții afirmă că este mai bun acrilul mirositor decât gelul chinezesc fără miros. Vom încerca să stabilim în continuare cine are mai multă dreptate.
Aplicarea unghiilor tehnice în timpul sarcinii
Ce alegem în timpul sarcinii, unghiile acrilice sau cu gel?
De remarcat că ambele materiale conțin substanțe toxice cum ar fi formaldehida și toluen. Acestea pot cauza alergii puternice, greață, amețeli și chiar leșin.
Încă o substanță care face parte din componența celor două materiale – metacrilatul. La rândul său, acesta se împarte în două subtipuri: metacrilat de metil și metacrilat de etil. Prima substanță influențează extrem de negativ asupra fătului, acest lucru a fost demonstrat de studiile efectuate în domeniu. Cercetările au fost făcute pe animale, oamenii de știință au remarcat că substanța este pe măsură să genereze anomalii în dezvoltarea embrionului. Evident, însă, în materialul final nu se include doza care ar fi pe măsură să aibă un impact negativ asupra sarcinii. În America și Europa metacrilatul de metil nu se folosește, însă, în China și Coreea – este folosit pe larg.
Metacrilatul de etil este mai puțin toxic. De aceea dacă se utilizează anume acest material și dacă se iau toate măsurile de precauție, creșterea artificială a unghiilor în timpul sarcinii este absolut inofensivă.
Unele viitoare mămici afirmă că unghiile acrilice sunt mai dăunătoare decât gelul. Acestea au un miros specific și evaporări neplăcute. Într-adevăr, masa acrilică are proprietatea de a se evapora. Același lucru se poate spune și despre gel, unica diferență – acesta nu are miros. Chiar dacă nu se simte miros de la el, influența asupra organismului este la fel de nocivă.
Concluzionăm că este mai bine să optați pentru acrilul urât mirositor produs în America și SUA decât pentru gelul chinez fără miros.
Când este cazul ca gravida să se abțină de la aplicarea unghiilor tehnice?
Este mai bine să evitați creșterea artificială a unghiilor în primul trimestru de sarcină. Pentru că în această perioadă are loc unul dinte cele mai importante procese – formarea organelor și sistemelor viitorului dumneavoastră copil.
În afară de aceasta, în organismul femeii are loc o restructurare colosală, el devine mai slăbit. Toxicoza, amețelile, slăbiciunea – unde mai pui și mirosul materialelor folosite la creșterea artificială a unghiilor, care poate duce gravida până la leșin.
Când au voie gravidele să aplice unghii tehnice?
Aveți răbdare până la mijlocul trimestrului doi de sarcină când puteți merge la un salon de frumusețe să cereți să vi se aplice unghiile tehnice. Odată ce ați ajuns la salon, convingeți-vă că încăperea este bine aerisită. Atrageți atenția la calitatea sistemului de ventilare care trebuie să fie deasupra mesei de lucru a specialistului. După asta, întrebați meșterul despre calitatea materialelor cu care lucrează și dacă au voie gravidele să-l folosească. După ce aveți toate răspunsurile pozitive, vă puteți, în sfârșit, relaxa.
La finele procedurii, spălați-vă bine pe mâini cu săpun, de asemenea faceți o spălare a nasului cu apă minerală. În acest fel veți înlătura praful ce a pătruns în căile respiratorii.
Manichiura în timpul sarcinii
Viitoarele mămici urmăresc cu atenție aspectul lor fizic. Multe dintre ele, merg regulat la salon pentru a avea o manichiură perfectă, altele, însă, se gândesc dacă nu cumva procedura este nocivă în timpul sarcinii? Desigur, procedura nu poate fi calificată nocivă, însă, este necesară, totuși, precauția. Odată ce vă așezați la masa de lucru a meșterului, convingeți-vă că instrumentele sunt curate și sterile. De asemenea, în timpul procedurii, există riscul să fiți tăiată la vreun deget. Și după cum se știe, multe femei însărcinate suferă de coagularea proastă a sângelui.
Oja de unghii în timpul sarcinii
Femeile însărcinate se confruntă cu fel de fel de tabu. Interdicțiile au ajuns până și la oja de unghii. Să vedem, pot oare gravidele să-și acopere unghiile cu ojă?
Oja pentru unghii nu poate fi calificată ca fiind benefică întrucât componența acesteia include toluen, camfor și formaldehidă. Toate aceste substanțe pătrund în organism prin intermediul căilor respiratorii, iar dacă concentrația lor este sporită – acest lucru are un impact negativ asupra sănătății. O femeie însărcinată, care merge să-și facă manichiura, nu se poate confrunta cu o atare concentrație de substanțe nocive. Respectiv, interdicția impusă gravidelor de a utiliza oja de unghii este nemotivată.
Shellac în timpul sarcinii
Acoperirea unghiilor cu shellac poate fi calificată drept cea mai inofensivă procedură. Pentru că componenta de bază al acestui gel este smoala naturală, adică nu poate să vă provoace nici un fel de alergii și nu dăunează fătului dumneavoastră. Acest gel-ojă nu are miros neplăcut. Respectiv, nici la termen mic de sarcină, shellac nu provoacă grețuri sau amețeli. Pentru că această soluție este foarte ușor de utilizat, puteți să vă acoperiți unghiile cu shellac chiar și în condiții casnice.