Pentru mulți dintre noi, brânzoaicele reprezintă savoarea copilăriei, iar făcute din mălai, aceste chifteluțe cu brânză sunt și foarte folositoare.
MOD DE PREPARARE
1. Omogenizați brânza într-un bol adânc. Adăugați oul, zahărul pudră, crupele de griș și făina. Amestecați bine și adăugați smochinele tăiate în bucățele mici și nucile mărunțite.
2.Turnați pe masă sau pe un fund făină de porumb (mălai), formați 12 brânzoaice și presărați-le bine cu făină pe toate părțile.
3. Încălziți în tigaie puțin ulei și prăjiți brânzoaicele la foc mediu pe toate părțile, până se rumenesc frumos. Reduceți focul și continuați să prăjiți la foc mic încă vreo două minute, cu capacul pus. Sau aranjați brânzoaicele pe o tavă și dați la cuptorul încălzit bine timp de proteinelor hidrolizate două-trei minute, pentru a obține brânzoaice mai pufoase.
4. Înainte de servire adăugați smântână, câteva bucățele de smochine și presărați cu zahăr pudră. Poftă mare!