Papricașul este una dintre cele mai cunoscute rețete ale bucătăriei tradiționale ungurești. Papricaș este numită carnea albă înăbușită în smântână sau frișcă, cu adăugarea mirodeniei preferate a ungurilor – paprica. Aceste bucate delicioase sunt perfecte pentru serile friguroase de toamnă – consistente, aromate, cu gust pronunțat. Dacă nu aveți piept de curcan, puteți folosi carne de pui, reducând puțin timpul de prăjire și înăbușire, deoarece pieptul de pui se pregăteşte mai repede.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem carnea în cubulețe cu latura de 3-4 cm. Adăugăm sarea și paprica.
2. Amestecăm, prăjim carnea în ulei, în câteva ture, la foc iute, până se rumenește frumos (4-5 minute fiecare). Punem carnea pe o farfurie.
3. În aceeași tigaie prăjim ceapa tocată mărunt, aproximativ 3-4 minute.
4. Punem carnea înapoi în tigaie.
5. Adăugăm roșiile împreună cu sucul, le strivim cu o furculiță.
6. Adăugăm 120 ml de apă sau bulion de pui, aducem la fierbere și înăbușim cu capacul pus la foc mic, aproximativ 7-8 minute. Luăm de pe foc și adăugăm smântâna. Amestecăm și servim. Poftă mare!