Dacă profesioniştii se apucă de treabă, nu există nimic imposibil: cofetăria Colibri a demonstrat că desertul poate deveni o adevărată operă de artă. Echipa de tehnologi, cofetari şi decoratori a reuşit să creeze un tort unic sub formă de scoică cu o perlă în interior. Parametrii acestei capodopere sunt impunători: dimensiunea scoicii este de 75 cm x 75 cm, înălţimea – de 85 cm, diametrul perlei – de 20 cm, iar greutatea tortului – de 16 kg.
Această comandă exclusivistă a fost făcută de un bărbat care a vrut să organizeze o surpriză soţiei sale cu ocazia împlinirii a 30 de ani. Deşi până la eveniment rămăseseră zile numărate şi avea puţin timp la dispoziţie, cofetăria Colibri, sigură în forţele proprii, a acceptat aventura!
Pe fotografii puteţi vedea întregul proces şi rezultatul acestuia. Apropo, cofetarii au reuşit să surprindă nu doar prin aspectul exterior al tortului, ci şi prin calităţile lui gustative. Ca bază a fost luat tortul „Deliciu”, un desert tradiţional al cofetăriei: bezele cu adăugarea arahidelor şi cremă de frişcă şi ciocolată, cu bucăţele de ciocolată.