Cartofii apar regulat, în diverse interpretări, pe masa oricărei familii. Haideţi să pregătim, de această dată, cartofi cu bacon şi usturoi copţi în folie.
1. Desfaceţi căpăţâna de usturoi în căţei, curăţând doar stratul superior de coajă. Curăţaţi complet doar trei căţei. 2. Cei trei căţei de usturoi curăţaţi daţi-i printr-o răzătoare mică direct în paharul cu ulei de măsline, adăugaţi puţină sare, amestecaţi. 3. Spălaţi cartofii cu o perie şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 1 cm. 4. Puneţi rondele de cartofi într-un bol, stropiţi cu uleiul îmbibat cu usturoi şi amestecaţi cu atenţie, pentru ca fiecare rondelă să fie unsă bine cu ulei. 5. Pregătiţi 6 bucăţi de folie îndoită în două, cu dimensiunea de 30 x 40 cm. 6. În mijlocul fiecărei bucăţi de folie puneţi cartofii şi câţiva căţei de usturoi. Condimentaţi cu sare şi piper. Tăiaţi în 3 fiecare felie de bacon şi aranjaţi pe fiecare porţie de cartofi câte 6 bucăţele. Ridicaţi marginile foliei, strângeţi puţin, turnaţi câte 0,5 pahare de apă şi îmbinaţi bine marginile. Gătiţi aproximativ 30 minute. Serviţi cartofii fierbinţi.MOD DE PREPARARE