Gratin de cartofi cu țelină

Gratin de cartofi cu țelină

-
//
06.09.2016

Gratinul de cartofi cu țelină, copt în folie, păstrează toate aromele și calitățile folositoare ale produselor. Un alt avantaj – ingredientele rămân suculente, de parcă ar fi pregătite la abur. În același mod puteți coace și peștele în folie, alături de gratin, veți obține o cină fenomenală! Puteți pregăti ingredientele din timp și să le păstrați la frigider. Comod, rapid și foarte gustos!

Gratin de cartofi cu țelină

MOD DE PREPARARE

Gratin de cartofi cu țelină

1. Pregătiți ingredientele și aprindeți cuptorul, setându-l la 200 de grade.

2. Curățați cartofii și rădăcina de țelină. Tăiați rondele subțiri. Curățați ceapa și tăiați-o inele fine.

Gratin de cartofi cu țelină

3. Puneți ingredientele într-un bol, condimentați cu sare și piper. Puteți adăuga ierburi uscate (mărar, cimbru, oregano, pătrunjel, busuioc, rozmarin) sau mirodenii (paprica, ardei iute de cayenne, nucșoară).

Gratin de cartofi cu țelină

4. Puneți amestecul pe o bucată de folie, adăugați puțin bulion și frișcă. Presărați cu cașcaval ras.

Gratin de cartofi cu țelină

5. Acoperiți cu cea de-a doua jumătate de folie, îmbinați bine marginile. Coaceți aproximativ 35 de minute. La servire presărați cu verdeață proaspătă.

Gratin de cartofi cu țelină

Sursa